Eerste Limburgse derby van het seizoen

J. S.
| 0 reacties
Eerste Limburgse derby van het seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Derde Klasse B staat dit weekend de zesde speeldag op het programma. In Hasselt staat de eerste Limburgse derby van het seizoen tussen KSK Hasselt en Bocholt VV op het programma. Ook de wedstrijd tussen het nummer drie UR Namur en het nummer één Olympic Charleroi is veelbelovend. 

Zaterdagavond wordt de eerste van zes Limburgse derby's van dit seizoen afgewerkt. De derde in de stand KSK Hasselt krijgt de nummer negen Bocholt VV op bezoek. Beide ploegen zijn goed begonnen aan het seizoen, vooral de Hasselaren presteren op dit moment boven de verwachtingen. De Limburgse hoofdstedelingen lijken met een heel overtuigende zes op zes de laatste twee weken vertrokken om opnieuw een rol van betekenis te spelen in de bovenste helft van de rangschikking. Bocholt VV heeft zijn start evenzeer niet gemist, al zit er niet echt een constante in de start van de Noord-Limburgers. Zo werd er bijvoorbeeld knap gewonnen op het veld van titelkandidaat Visé, maar werd er wel in eigen stadion verloren tegen Seraing en Namur. Vorig seizoen trokken beide ploegen in hun thuis aan het langste eind. Hasselt is ongetwijfeld favoriet in deze wedstrijd, al is het altijd afwachten in Limburgs derby's.

Koploper Olympic Charleroi gaat op bezoek bij het nummer drie UR Namur. Met respectievelijk een negen en zeven op negen, zijn dit dé twee ploegen in vorm. Namur was vorig seizoen al dichtij een plaats in de eindronde, maar die miste het op een haar. Dit seizoen is eindronde absolute noodzaak en de Walen zijn, voor zo ver je daar al over kunt spreken na vijf speeldagen, ook op de goede weg deze te halen. Olympic Charleroi bevestigd de laatste weken dat het wellicht titelkandidaat nummer één is. Bovendien hield de ploeg vorige week voor het eerst de nul en toonde zo dat het niet enkel in aanvallend opzicht het verschil kan maken. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, de winnaar doet een schitterende zaak in de strijd voor de eerste periodetitel, bij een gelijkspel blijven beide ploegen meedoen. 

In de kelder van de rangschikking staat het belangrijke duel tussen La Louvière en FC Luik op het programma. De Wolven begonnen met een vier op zes (La Louvière begon wel met drie minpunten) nochtans niet slecht aan het seizoen, maar zakte met een nul op negen de laatste drie speeldagen terug naar de laatste plaats. De ploeg heeft wel het excuus dat het met Sprimont en Olympic Charleroi de twee koplopers reeds heeft tegen gehad. Het speelde bovendien eerder al tegen hoog ingeschatte ploegen als Woluwe en Tongeren. FC Luik doet het met twee punten niet veel beter. Die twee punten werden behaald tegen Seraing en Namur in het eigen stadion, de vorige twee weken werd er echter kansloos verloren tegen Hasselt en Franc Borains. Voor beide ploegen is enkel winst genoeg om uit de onderste regionen te klimmen, La Louvière is favoriet aangezien Luik met een grote blessurelast kampt. 

KSK Tongeren HM krijgt met CG Walhain de rode lantaarn op bezoek. Voor de Eburonen wordt dit een speciale wedstrijd aangezien het na twee jaar opnieuw terug keert naar Tongeren (zie nieuwsbericht). De Limburgers gingen vorige week onverdiend onderuit in de topper tegen Sprimont en zakten terug naar de zesde plaats in de rangschikking. Met Walhain krijgt het wellicht de ideale tegenstander om opnieuw aan te pikken met een overwinning. De Walen haalden vorige week wel hun eerste puntje tegen Couillet en kunnen hier misschien vertrouwen uithalen. 

De andere wedstrijden van de zesde speeldag:

Seraing - Kelmis

Franc Borains - WS Woluwe

CS Verviers - Sprimont CS

Couillet - Visé

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties