Ook zeven andere landen naar beloften-EK

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ook zeven andere landen naar beloften-EK
Foto: © SC

België plaatste zich eergisteren na 1-4 winst in Bulgarije voor het EK voor beloften. Dat EK vindt eind dit seizoen in Nederland plaats. Voetbalkrant.com brengt u een overzicht van de belangrijkste feiten.

Welke landen plaatsten zich nog voor het EK?
Naast België plaatsten ook Nederland (het gastland), Tsjechië, Engeland, Portugal, Servië, Israël en Italië zich voor het EK. Grote landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn er dus niet bij.

Wie won het vorige EK?
Het vorige EK voor beloften werd pas afgelopen zomer gespeeld. Toen was Portugal het gastland. Nederland won het toernooi door in de finale Oekraïne te kloppen. Nederland is nu gastland, Oekraïne is er niet eens bij.

Waar vindt het EK plaats?
Vlakbij, in Nederland! De Nederlandse Voetbalbond koos voor vier gaststeden: Heerenveen, Arnhem, Groningen en Nijmegen. De finale wordt in Groningen gespeeld.

Wanneer vindt het EK plaats?
Van 10 tot 23 juli.

Tegen wie moeten onze beloften spelen?
Dat is nog niet bekend. Pas over twee weken, op 24 november, wordt er in Arnhem geloot voor de groepsfase van het toernooi.

Wie mag er naar de Olympische Spelen?
De vier halve finalisten, dus de twee besten uit elke poule, krijgen een ticket voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking, China.


    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties