Analyse AC Milan draait vierkant, Inter profiteert

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
AC Milan draait vierkant, Inter profiteert
Foto: © SC

Zonder zelf te overtuigen heeft Inter toch weer de leiding in de Serie A gepakt, ten koste van de falende concurrenten AS Roma en Palermo. Wat de Nerazzurri nog meer zal plezieren, is dat stadsrivaal AC Milan, misschien wel de gevaarlijkste tegenstander in de strijd om de Scudetto, blijft aanmodderen.

Inter kwam in het eigen Meazza op achterstand tegen het nietige Catania en enkel 2 bevliegingen van Stankovic redden de Nerazzurri. Er lijkt geen positieve evolutie in het spel te zitten en de spitsen kunnen niet scoren: zowel Ibrahimovic (foto) als Adriano zijn niet echt killers. De Zweed kon ook dit weekend zijn zenuwen moeilijk de baas, want tv-beelden toonden dat hij zijn belager Sottil bespuwde, al kan hij worden vrijgesproken omdat een bepaalde camerahoek zou aantonen dat hij op de grond spuwde. Sottil had in elk geval geen goed woord over voor Ibrahimovic, die hij verweet 'erg kinderachtig' te zijn. Het volgende examen voor coach Mancini is nog veel belangrijker: in de Champions League moet kost wat het kost gewonnen worden.

AS Roma kon de lijn van de voorbije weken niet doortrekken. De Giallorossi konden nochtans verrassend weer rekenen op Mancini, maar dat hielp niet tegen een goed georganiseerd Reggina, dat ondanks de -15 bij de competitiestart blijft vechten om te overleven. Opnieuw was Totti erg bleek en dit keer kon de neus voor doelpunten van Montella geen redding brengen.

Palermo verloor zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen promovendus Atalanta. Voor de bezoekers was het nog maar de eerste overwinning. De verdediging vertoonde eens te meer grote gebreken en de hyperambitieuze voorzitter Zamparini bemoeide zich al met de ploegtactiek. Coach Guidolin doet er goed aan de rust te bewaren.

AC Milan wordt een echt zorgenkind. De sterrenploeg kan blijkbaar niet meer winnen. Een doelpunt scoren lukte eindelijk wel nog eens, al was er een duidelijke controle met de hand voor nodig, zo gaf Ancelotti ook toe na het zien van Kaladzes (foto) goal. Gilardino is slechts een schim van de wonderboy die 2 seizoenen geleden Parma in zijn eentje in de Serie A hield. Ook Inzaghi kan zijn blitzstart niet doortrekken. De Rossoneri moeten haast gaan hopen dat het CONI de 8 punten straf vermindert. Een uitspraak daarover volgt voor het eind van de maand.

Enkele ploegen doen het verrassend goed: Udinese, Livorno en Siena draaien verrassend mee in de hoogste regionen. De neusjes van het seizoensbegin zijn zonder twijfel Parma en Chievo. Beide ploegen tellen nog maar 1 punt en voor het bestuur van Chievo was dat alvast het sein om Pillon door te sturen en te vervangen door ex-wondercoach Del Neri (foto), die van het kleine Chievo in de eerste seizoenen Serie A dé revelatie maakte maar nadien overal flopte. Ook Pioli van Parma voelt wellicht het zwaard van damocles boven zijn hoofd hangen.

De 'gestraften' Lazio en Fiorentina kruipen langzaam uit het dal. Lazio kon dit weekend al op een positief puntensaldo komen, maar de Biancocelesti konden geen afstand nemen van Cagliari. Fiorentina kwam terug van een achterstand in de Toscaanse derby in Empoli en ziet stilaan de 0 dichterbij komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties