Leverkusen pakt een punt in Brugge

Dirk Pieters

Club Brugge nam het donderdagavond op tegen het Duitse Bayer Leverkusen. Beide ploegen hadden iets goed te maken, want geen van beide kon tot nog toe overtuigen in de eigen competitie. Het werd een zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee doelpunten, een hele hoop kansen en ook heel wat gele kaarten.

Al na drie minuten stak Club zijn neus aan het venster, maar niemand kon de voorzet van Koen Daerden in doel werken. Leverkusen kwam ook even opzetten, maar doelman Stijn Stijnen was net snel genoeg uit zijn doel om het de Leverkusen-speler het moeilijk te maken. Na 22 minuten kon Leverkusen bijna profiteren van een blunder van Jonathan Blondel, maar het schot van Tranquillo Barnetta belandde op de paal.  mper één minuut later was het ook bijna prijs aan de overkant, maar zowel Manasseh Ishiaku als Bosko Balaban kregen de bal niet tegen de netten.

Iets over het halfuur was het dan toch raak voor de bezoekers. Sergei Barbarez speelde de bal tot bij Bernd Schneider, en die schoot van buiten de zestien de bal voorbij doelman Stijnen, 0-1. Club Brugge reageerde meteen met een schot van Daerden, maar opnieuw geraakte de bal niet voorbij de bezoekende doelman.

Amper één minuut ver in de tweede helft en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht. Philippe Clement schoot van dichtbij, op aangegeven van Gaëtan Englebert, de bal over de lijn. Leverkusen reageerde meteen, na opnieuw een slechte pass van Blondel, maar de Duitsers konden niet profiteren.

Na de gelijkmaker nam Leverkusen opnieuw het initiatief, maar was de grootste kans voor Balaban. De Club-spits schoot de bal net naast. Iets voor het uur kwam Leverkusen, en dan vooral Schneider, goed weg. Na een elleboogstoot kreeg de middenvelder slechts geel. Het bleef een meer dan aangename tweede helft met kansen langs beide zijden. Vooral Club Brugge-spits Ishiaku kreeg behoorlijk wat mogelijkheden, maar zijn vizier stond niet scherp genoeg. In de allerlaatste minuut redde Stijnen nog het punt, na een prachtige redding op een kopbal van Barbarez. Uiteindelijk bleef het toch bij 1-1. Club Brugge had op basis van de kansen en het enthousiasme wellicht meer verdiend, maar het zij zo. [AN]