Krijgen we opnieuw verrassingen in DFB-Pokal?

Philippe Crols
| 0 reacties
Krijgen we opnieuw verrassingen in DFB-Pokal?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend deden de eersteklassers hun intrede in de Belgische beker. In Duitsland hebben die eersteklassers al dan niet al een bekerronde overleefd. Dinsdag en woensdag staat de tweede ronde op het programma. De topaffiches zijn Kaiserslautern-Bayern en Köln-Schalke 04. 

Dinsdag staat dus Köln-Schalke op het programma. Köln zakte vorig jaar weg uit de Bundesliga en staat nu vierde in de tweede Bundesliga. Schalke 04 staat dan weer aan de leiding in de eerste Bundesliga, maar overtuigen en vooral scoren deed de ploeg uit Gelsenkirchen nog niet te vaak. Schalke heeft wel een bekerreputatie en maakte in de vorige ronde ook het meeste indruk door zich dankzij een 1-9-overwinning te plaatsen. 

Een ander interessant duel op dinsdag is dat tussen twee eersteklassers. Hannover 96 trekt naar Dortmund. Beide ploegen presteren niet zo goed in de Bundesliga. Dortmund liet al verscheidene malen de kans liggen om aan te sluiten bij de top en Hannover sukkelt onderin al sinds het begin van het seizoen. Benieuwd wie er aan het langste eind zal trekken in het Ruhrgebied. 

Stuttgart krijgt op papier een zeer haalbare kaart voorgeschoteld. De amateurs van Babelsberg krijgen de Bundesliga-club namelijk over de vloer. Bekervoetbal is en blijft natuurlijk wel bekervoetbal en dus is het uitkijken voor Stuttgart. 

Wolfsburg kan zijn zeer slechte competitiestart proberen op te fleuren door zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het krijgt SC Freiburg over de vloer. Een ploeg die in de tweede klasse in de middenmoot zit. Een soortgelijke wedstrijd is Bochum-Karslruhe. Bochum staat laatste in de Bundesliga en Karslruhe tweede in de tweede klasse. 

Voor het overige staan er op dinsdag nog drie duels op het programma. De kans dat menig voetballiefhebber zal wakkerliggen van VfB Lübeck - W. Burghausen, FK Pirmasens - Unterhaching of 1. FC Saarbrücken - Greuther Fürth is echter vrij klein. We herinneren u er nog wel aan dat Pirmasens de ploeg was die Werder Bremen uitschakelde. 

De topper op woensdag is Bayern-Kaiserslautern. Dat is een duel tussen de nummer drie uit eerste en tweede klasse. Bayern is dit jaar op zoek naar zijn derde opeenvolgende bekeroverwinning, maar geraakte in de vorige ronde maar ternauwernood voorbij St-Pauli. Afwachten of Lautern tot nog meer in staat is. 

Stuttgarter Kickers schakelde in de vorige ronde op eigen veld Hamburger SV uit. Het mag het nu opnieuw in eigen huis opnemen tegen een topper. Hertha BSC brengt hen woensdag namelijk een bezoekje. Hertha is dus gewaarschuwd, maar met de hoofdstedelingen is het natuurlijk altijd afwachten. 

Voor het overige is ook Duisburg-Leverkusen nog een wedstrijd om naar uit te kijken. Duisburg doet mee voor de promotieplaatsen in de tweede Bundesliga terwijl Leverkusen op de sukkel is in de eerste Bundesliga. De ideale omstandigheden dus om te stunten. 

Op woensdag komen er nog vier andere eersteklassers in actie. Aachen neemt het thuis op tegen tweedeklasser Aue en de drie andere teams moeten het buitenshuis zien te klaren. Frankfurt gaat op bezoek bij RW Essen van Stijn Haeldermans, Gladbach trekt naar Osnabrück terwijl Nürnberg het opneemt tegen SC Paderborn van onze landgenoten De Graef en ColinetSC Pfullendorf - Kickers Offenbach is de laatste partij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties