Aachen en Frankfurt met hakken over sloot

Philippe Crols

Alemannia Aachen en Eintracht Frankfurt hebben zich in de tweede ronde van de DFB-Pokal niet laten verrassen. Beide teams hadden echter wel weinig overschot. Tweedeklassers Erzgebirge Aue en RW Essen moesten nipt de duimen leggen. Verder was er ook nog de kwalificatie van tweedeklasser Offenbach ten koste van derdeklasser Prullendorf.

Alemannia Aachen - Erzgebirge Aue  4-2 (na verlengingen)

Neo-eersteklasser Aachen had dus de handen vol met Aue. Ebbers zette de thuisploeg al snel op voorsprong. Siradze maakte twee minuten later echter alweer gelijk. Nog voor het eerste kwartier weggetikt was stond de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Rosler scoorde de 2-1. Dat leek lange tijd ook de eindstand te gaan worden, maar acht minuten voor tijd zorgde Juskowiak voor verlengingen. Daarin nam de thuisploeg toch afstand. Net voor het verstrijken van elke verlenging werd er gescoord. Herzig maakte de 3-2 en Schlaudraff zette de 4-2 op het bord.

RW Essen - Eintracht Frankfurt  1-2

Ook Frankfurt heeft zich bij de laatste zestien geschaard, maar ook deze eersteklasser had de nodige problemen met zijn tegenstander uit tweede klasse. Na een halfuur stond de Uefa Cup-deelnemer al wel op een comfortabele 0-2-voorsprong. Weissenberger en Amanatidis waren de doelpuntenmakers van dienst. Op het uur bracht Lobe de spanning terug in de wedstrijd. Hij lukte de aansluitingstreffer. Daar bleef het spijtig genoeg voor de thuisploeg wel bij. Zo blijft Frankfurt ook in de beker ongeslagen. In de competitie verloor het tot dusver namelijk ook nog niet.

Prullendorf - Offenbach  0-2

Derdeklasser Prullendorf is er thuis niet in geslaagd tweedeklasser Offenbach uit de DFB-Pokal te wippen. Het werd 0-2. De bezoekers scoorden tot twee maal toe op het perfecte moment. Een keer vlak voor en een keer vlak na rust vielen de doelpunten. Dorn maakte de 0-1 en Worle zorgde na tien minuten spelen in de tweede helft voor de beslissing. Het bekert bijgevolg ook verder.