Negen Roemenen halen het van tien Turken

Harald Berings

Dinamo Boekarest heeft thuis een goede start genomen in de Uefabeker. Nadat het op de eerste speeldag werd vrijgesteld van actie, klopte het op de tweede voor eigen publiek het Turkse Besiktas, dat nu wel erg dicht bij de uitschakeling staat.

Nadat het thuis met 0-2 werd weggespeeld door een sterk Tottenham lijkt het UEFA Cup-avontuur van Besiktas stilaan over. Tegen de op papier zwakste tegenstander verloor het met het kleinste verschil. Al na twintig minuten kwamen de Roemenen op voorsprong via Adrian Cristea. Al in de 61e minuut had Dinamo-coach Mircea Rednic al zijn wissels opgebruikt en dat had als gevolg dat het na de gelijkmaker van Deivson moeilijker werd om aanvallende druk te ontwikkelen.

In de slotfase viel er echter meer actie te bespeuren dan in alle voorgaande minuten samen. In de 86e minuut werd de Turk Gökhan Zan van het veld gestuurd en bij diezelfde fase mocht ook Dinamo-speler Cosmin Moti vervroegd gaan douchen na een tweede gele kaart. Een minuut later zette Claudiu Niculescu temidden al het tumult een strafschop om die Boekarest de zege bezorgde. Vijf minuten in blessuretijd slikte ook Andrei Margaritescu nog een domme rode kaart.

Zowel Moti als Margaritescu zullen er dus niet bij zijn op 23 november, wanneer Dinamo naar het Jan Breydelstadion trekt. Terwijl die wedstrijd voor Club Brugge wellicht een laatste strohalm betekent richting kwalificatie, kunnen de Roemenen zich in Brugge al meteen plaatsen, in geval van winst.