Analyse Gemengde gevoelens in Milaan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Gemengde gevoelens in Milaan
Foto: © SC

Na de tiende speeldag in de Serie A valt AC Milan definitief af in de strijd om de titel. De nederlaag in Bergamo dompelde de Rossoneri en hun tifosi in diepe rouw. Als klap op de vuurpijl moeten ze nog het hoongelach van de Interisti verdragen. De supporters van Inter zijn de koning te rijk nadat de Nerazzurri, na een moeilijke start, op toerental lijken gekomen.

Tegen Atalanta kon Milan na de onverwachte achterstand geen vuist meer maken. Dit seizoen lijkt Milan te vaak afhankelijk van de flitsen van Kakà (foto), en als die niet in zijn dagje is, wordt het moeilijk. Nu al moeten de Rossoneri hun pijlen enkel richten op de Champions League, waar Milan wel uitstekend startte, maar het houdt natuurlijk een enorm risico in. Het grote probleem blijft in de spits liggen, waar noch Inzaghi, Gilardino of Oliveira hun stempel kunnen drukken. De erfenis van Shevchenko weegt duidelijk erg zwaar.

Bij Inter niets dan lachende gezichten. De Nerazzurri hebben hun startproblemen verteerd en lopen vlot van overwinning naar overwinning. Ook in de Champions League lijkt de trein definitief vertrokken. Positief is ook dat, wanneer de ploeg geen openingen vindt in vijandelijke verdedigingen, ze op de bank met Cruz een superjoker hebben, die het doel heel goed weet staan. Binnenkort is ook Cambiasso weer speelklaar, wat de weelde van Mancini alleen maar groter maakt.

Niemand durft nog beweren dat Palermo niet zal meespelen voor de hoofdprijs. De Sicilianen bevestigden vorige speeldagen definitief met winst in Milaan en Firenze, en dit weekend kon ook Sampdoria de Rosaneri geen strobreed in de weg leggen. De verdediging lijkt bovendien de kinderziekten overwonnen te hebben: Zaccardo, Barzagli (foto) en Co. vinden elkaar steeds beter en dat komt de hele ploeg ten goede.

Roma is de enige ploeg die de tred van Palermo en Inter enigszins kan bijhouden. De Giallorossi speelden een overtuigende tweede helft tegen Fiorentina en blijven na de winst op 4 punten van het leidersduo. De geblesseerden komen terug zodat Spalletti wat meer opties krijgt. Voorlopig zorgt de Braziliaan Taddei voor de doelpunten maar nieuwe aankoop Vucinic is bijna 100% fit. De Serviër kan goed zijn voor heel wat doelpunten.

Na 10 speeldagen kunnen we ook stilaan concluderen dat de nieuwkomers geen leijke eendjes zijn in de Serie A. Atalanta spant de kroon met een voorlopig vierde plaats. Catania telt slechts 3 punten minder. De meest ambitieuze nieuwkomer, Torino, blijft wat onder de verwachtingen: de Granata tellen 8 punten en konden nog meer 1 keer winnen.





 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties