Sevilla verdedigt leiderspositie in Santander

Dave Sentobin
| 0 reacties
Sevilla verdedigt leiderspositie in Santander
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan er al twee wedstrijden gepland van de tiende speeldag in de Primera División. Atlético krijgt met Villarreal een ploeg op dreef op bezoek en Valencia speelt tegen Athletic. Sevilla verdedigt zondag op het veld van Racing zijn leiderspositie, maar de absolute topper is zondagavond tussen eerste achtervolger Barcelona en de verrassende derde Zaragoza.
 
Atlético Madrid ontvangt in het eigen Vicente Calderón-stadion Villarreal dat al zes partijen ongeslagen is. De mannen van coach Pellegrini zijn aan een sterke reeks bezig na de slechte start. Atleti legt eigenlijk een tegenovergesteld traject af: na een sterke start zakt de ploeg verder weg in de rangschikking. Een overwinning zou beide ploegen dichter bij de begeerde Europese plaatsen brengen. Coach Aguirre zal waarschijnlijk terug voor het spitsenduo Torres-Agüero kiezen. De voorbije twee competitiematchen startte het Argentijnse talent telkens vanop de bank. De Mexicaanse coach opteert opnieuw voor het 4-4-2 systeem en laat het 4-1-4-1 systeem achter zich.
 
De andere wedstrijd van vanavond is Valencia tegen Athletic. De thuisploeg wordt geplaagd door blessures. Afgelopen week viel Regueiro ook uit in de bekerpartij tegen Portuense. De Uruguayaan voegt zich bij de rest van de ziekenboeg: Albelda, Marchena, Moretti, Gavilán en Del Horno. Bovendien is Edu twijfelachtig voor vanavond. De mannen van Quique Flores verloren nog geen enkel punt in eigen stadion en hopen vanavond te winnen om niet nog meer terrein te verliezen op de leider. De Baskische formatie doet het dan weer juist behoorlijk buitenshuis. Het behaalde één overwinning en twee gelijke spelen ver van het eigen San Mamés.
 
Leider in de Primera División en de beste ploeg van de wereld volgens statistici, Sevilla, tracht op het veld van Racing zijn leiderspositie te verdedigen. De thuisploeg verloor deze week de penaltyreeks van Depor en werd zo uitgeschakeld in de Copa del Rey. Coach Portugal was gisteren vol lof over de tegenstander uit Andalusië, maar is enkel met een overwinning tegen “de beste ploeg van Spanje” tevreden. Eerste achtervolger Barcelona krijgt zondagavond laat Zaragoza over de vloer. De maños zijn schitterend bezig en behoren tot de outsiders voor de Champions League-plaatsen. Rijkaard kan geen beroep doen op Belletti en Saviola is twijfelachtig. Bij de bezoekers is naast Aimar en Milito, D’Alessandro één van de smaakmakers. De Argentijn was ooit de gedoodverfde opvolger van Overmars bij de blaugranas.
 
Osasuna, slechts vier punten boven de degradatieplaatsen, ontvangt een wisselvallig Real Madrid. De Koninklijke staat toch op een mooie vierde plaats, maar mag de andere ploegen niet verder laten uitlopen. De coach van de thuisploeg, Ziganda, wil dat zijn ploeg zich volledig geeft omdat het publiek 100 procent inzet wil bij zulke wedstrijden. Getafe ontvangt in eigen stadion Real Mallorca. De Madrilenen verloren nog niet thuis en staan dan ook op een mooie zesde plaats. De eilandploeg is de laatste vier speeldagen ongeslagen mede dankzij het tactische inzicht van coach Manzano.
 
Gimnástic tracht de kater van de Copa del Rey – uitgeschakeld door een tweedeklasser – door te spoelen tegen Deportivo. De Catalaanse formatie kan ook dringend punten gebruiken om uit zijn hachelijke positie te klimmen. Depor is daarvoor misschien wel de geschikte kandidaat. De mannen van Caparrós behaalden slechts twee punten buitenshuis. Celta en Recreativo – allebei uitgeschakeld in de beker – staan beiden in de middenmoot met dertien punten. De ambities van de thuisploeg zijn toch die Europese plaatsen en daarom kunnen de Galiciërs niets anders dan te winnen voor eigen publiek.
 
Real Betis speelt in eigen huis tegen Levante. Na de opsteker van afgelopen week – winst in de beker – hebben de verdiblancos misschien eindelijk het nodige vertrouwen om nog eens de drie punten thuis te houden tegen promovendus Levante. Rode lantaarn Real Sociedad ontvangt tenslotte Espanyol. De Catalaanse bezoekers staan ook net boven die gevreesde plaatsen en werd net zoals Real Sociedad uit de beker gekegeld. De Baskische ploeg put misschien wel moed uit de overwinning tegen Málaga die niet genoeg was voor zich te plaatsen voor de volgende ronde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties