Wie wordt periodekampioen?

Wie wordt periodekampioen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Derde Klasse B staat dit weekend de tiende speeldag op het programma, onmiddellijk de laatste speeldag van de eerste periode. Voor de eerste periodetitel komen er met CS Sprimont en Olympic Charleroi nog twee ploegen in aanmerking. Sprimont start de deze ronde in pole-position, de ploeg heeft twee punten voorsprong op de Karolingers en hebben wellicht aan een punt genoeg om de periodetitel binnen te halen (Charleroi moet dan al winnen met minimum drie goalen verschil).

Sprimont CS staat wel voor de moeilijkste opdracht, de koploper gaat op bezoek bij buur FC Luik. De neo-derde klasser staat onderin het klassement, maar toont de laatste weken dat de ploeg aan de beterhand is. Zo werd er twee weken geleden knap gewonnen tegen de toenmalig derde in de stand Tongeren HM. Vorige week eindigde de zespuntenwedstrijd tegen Walhain op een scoreloos gelijkspel. Ondanks dat het wellicht genoeg heeft aan een punt, zal de druk groot zijn bij Sprimont. Wellicht kan Luik hiervan profiteren.

Olympic Charleroi krijgt hekkensluiter CG Walhain op bezoek. De Karolingers kwamen vorige week niet verder dan een gelijkspel bij Tongeren HM en zagen hierdoor Sprimont twee punten uitlopen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Charleroi punten verliest in deze wedstrijd, de ploeg zal vooral met argusogen de wedstrijd tussen Luik en Sprimont volgen. 

Een andere in het oog springende wedstrijd is Bocholt VV - KSK Tongeren HM. In deze Limburgse derby zullen beide ploegen met vertrouwen de wedstrijd aanvatten, het duo staat respectievelijk op een behoorlijke zesde en zevende plaats. Het verschil met de derde is bovendien slechts een paar punten. Waar Tongeren tot nu toe reeds vier keer gelijkspeelde in negen wedstrijden, vallen bij Bocholt vooral de wisselvallige resultaten op. De Noord-Limburgers slagen er tot nu niet in hun goede prestatie de wedstrijd erop kracht bij te zetten. Het verleden spreekt in het voordeel van de Eburonen, van de laatste elf onderlinge competitiematchen kon Bocholt er slechts één winnen. 

UR Namur, de derde in de stand, gaat op bezoek bij KSK Hasselt. Het lijkt het goede moment te zijn voor de Walen om de Limburgse hoofdstedelingen te ontmoeten, Hasselt verloor reeds vier wedstrijden op een rij. De druk op trainer Vanhaemel wordt met de week groter en een groot deel van de supporters ziet de coach liever vertrekken. Namur verloor tot nu toe enkel tegen de top twee en is bezig aan een goed seizoen. Een overwinning is wel noodzakelijk om de ploeg enigszins in het spoor van het leidersduo te houden. Hasselt zou bij een overwinning opnieuw aansluiting vinden bij de ruime subtop. 

De andere wedstrijden zijn:

Kelmis - CS Verviers

Seraing - La Louvière

Visé - Franc Borains

WS Woluwe - Couillet

       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties