Bloemen voor voetbal-ster en topscoorster

Rita De Meyer
| 0 reacties
Bloemen voor voetbal-ster en topscoorster
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    


Gisteren werden voor de aftrap van RSCA - Cercle Brugge twee verdienstelijke dames door hun club in de bloemetjes gezet.
Sarina HEIRBAUT (Anderlecht) werd topschutster voor het seizoen 2005-2006 en Nadia DERMUL (Anderlecht) werd de Voetbal*Ster 2005-2006 (vergelijkbaar met de ‘gouden schoen’ in het herenvoetbal)
 
De Gouden Schoen wordt zoals u weet verkozen door de pers. Doordat de mediabelangstelling voor het Damesvoetbal miniem is werd er een ander systeem gezocht voor deze tegenhanger van de Gouden Schoen. Bij elke competitiewedstrijd nomineert daarom elke ploeg 2 speelsters van de tegenpartij en ééntje uit eigen rangen. De scheidsrechters nomineren 2 speelsters uit elke ploeg. Deze nominatieformulieren worden verwerkt in een klassement. Op het einde van het seizoen gaan de beste 3 van elke ploeg (3 x 14 dus) naar de eindronde. Het zijn deze 42 speelsters + de 14 trainers + enkele andere personen van de KBVB + het bestuur van de Liga VrouwenVoetbal, die de beste speelster (bij geheime stemming) verkiezen. Idem dito voor tweede nationale waar Els De Preter (DVK Haacht, nu spelende bij Vlimmeren) de titel van Voetbal*Sterretje 2006 behaalde
 
Historiek
Voetbal*Ster 2005: Femke Maes (Wezemaal); Voetbal*Ster 2006 Nadia Dermul (Anderlecht)
Voetbal*Sterretje 2006: Els De Preter (DVK Haacht, nu spelende bij Vlimmeren)
Topschutter 2006: eerste nationale Sarina Heirbaut (Anderlecht) en tweede nationale Marjorie De Rammelaere (Egem)
 
 
Bron foto en tekst: Lucien Paulis en Jean Smits
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties