Ascoli zet Tesser op straat

Ascoli zet Tesser op straat
Foto: © SC

Amper een dag nadat voorzitter Roberto Benigni verzekerde dat coach Attilio Tesser tot het einde van het seizoen coach zou blijven, heeft Ascoli zijn trainer ontslagen. De druppel die de emmer deed overlopen was het 1-0 verlies van afgelopen zondag tegen Empoli.
 
Ascoli staat momenteel 17de in de Serie A wat welgeteld één plaats is boven de degradatiezone. De Bianconeri konden tot nu toe nog niet winnen in elf competitiewedstrijden. De vier punten die men al heeft komt dan logischerwijs ook uit vier gelijkspelen. Gezien de strafpunten waarmee Fiorentina en Reggina aan het seizoen begonnen, doet enkel Chievo Verona het slechter.
 
Tesser verving eind vorig seizoen Marco Giampaolo die naar Cagliari trok. Voordien was de 48-jarige coach bij de jeugd van Udinese en Venezia en was hij hoofdcoach van Sevegliano, Alto Adige, Triestina en Cagliari. Assistent-coach Mark Strukelj neemt momenteel de rol van hoofdcoach over tot er iemand wordt aangesteld. Nedo Sonetti wordt genoemd als een grote kanshebber om Tesser op te volgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties