Leonardo kan niet naar de Spurs

Leonardo kan niet naar de Spurs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een tussentijds vertrek van Leonardo naar Tottenham Hotspur in de winterstop is niet aan de orde. Dat zegt Hans Coret, de zaakwaarnemer van de Braziliaan, in de Nederlandse krant De Telegraaf. Leonardo heeft een Nederlands paspoort nodig om te verhuizen naar Londen, maar krijgt dat document pas in de loop van maart volgend jaar. Coret bevestigde wel dat de Engelse club contact had gezocht om de aanvaller over te nemen.

In Engeland geldt de regel dat een speler van buiten de Europese Unie pas in aanmerking komt voor een werkvergunning als hij zeventig procent van de laatste interlands van zijn land heeft gespeeld. Leonardo voldoet als Braziliaan uiteraard niet aan deze normen en hij staat evenmin als een uitzonderlijk talent geboekstaafd. Het is dus voor hem onmogelijk om onder deze regel uit te komen.

Het is evenwel niet uitgesloten dat Leonardo Breda tijdens de winterstop verlaat. Naar verluidt zou ook PSV Eindhoven op vinkenslag liggen. "Als een club uit een ander land dan Engeland driekwart miljoen euro op tafel kan en wil leggen en het Nederlands paspoort niet noodzakelijk is, kan Leonardo vertrekken", aldus Coret.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties