Real en Sevilla juichen

Tonnelier Caroline

Real Madrid en Sevilla hebben gisterenavond hun wedstrijd tegen respectievelijk Racing Santander en Valencia winnend afgesloten en leggen zo de druk bij Barcelona.  De Koninklijke haalde het met 3-1, maar Casillas had een belangrijk aandeel in de overwinning. Sevilla haalde het thuis met droge 3-0 cijfers van Valencia.  De bezoekers speelden bijna de hele wedstrijd met tien man.

Real Madrid-Racing Santander 3-1
Op eigen veld kende Real Madrid een ideale start.  Na minder dan vijf minuten bracht Sergio Ramos zijn ploeg al op voorsprong met een rake kopbal op een corner van Reyes.  Veel meer bood de eerste helft echter niet aan Madrileense kant.  Het waren zelfs de bezoekers die het beste voetbal lieten zien.  Na een handsbal van Sergio Ramos werd hen echter een penalty onthouden en doelman Casillas had nog een aanzienlijk aandeel in de 1-0 ruststand. Met drie spectaculaire reddingen behoedde hij zijn ploeg voor de gelijkmaker.

Na de pauze kon Racing Santander zijn niveau niet aanhouden.  Balverlies liet Real toe op de tegenaanval een tweede keer te scoren.  Het was Reyes die een uitstekende pas van Emerson knap verzilverde.  Tien minuten later schitterden de Madrileense sterren eindelijk toch eens.  Na een uitstekende combinatie tussen Guti, Diarra, Emerson en Van Nistelrooy was het Diarra die de beslissende 3-0 voorsprong op het bord zette.  De middenvelder scoorde wel uit buitenspelpositie, maar het doelpunt werd gewoon toegekend.  Aan de overkant zorgde Garay van op grote afstand nog voor de oververdiende eerredder.  Casillas moest de aansluitingstreffer nog voorkomen door een schot van Zigic uit zijn doel te houden.  In de slotfase verloren enkele Madrilenen de pedalen.  Guti werd uitgesloten na een elleboogstoot en ook Sergio Ramos had een rode kaart verdiend na twee drieste tackles op het middenveld.  Het laatste wapenfeit was nog maar eens een redding van Casillas, die Garay van een tweede treffer hield.

Sevilla-Valencia 3-0

Vooral Valencia had heel wat recht te zetten na de zwakke resultaten van de voorbije weken en begon goed aan de wedstrijd.  De jonge international David Silva toonde zich, net als eerder deze week met de nationale ploeg, bijzonder bedrijvig.  Ondanks het overwicht voor de bezoekers, was de eerste echt goede kans voor Sevilla.  Een kopbal van Escudé ging echter over.  Na iets meer dan een kwartier spelen werd de mogelijkheid van een zege voor Valencia sterk gehypothekeerd.  Scheidsrechter Megía Davíla constateerde een elleboogstoot van David Silva in een duel met Daniel Alves en stuurde de jonge belofte zonder pardon met rood van het veld.  Valencia moest nog bijna 75 minuten met tien man verder en tot overmaat van ramp knalde Escudé de vrije trap die volgde tegen de netten. Even later voorkwam Cañizares met een schitterende zege een treffer van Kanouté. Valencia bleef ondanks de numerieke minderheid goed meevoetballen en vooral Villa vormde een constante dreiging voor de thuisdefensie.  De beste kansen waren echter voor Sevilla, met onder meer een mogelijkheid voor Luis Fabiano.

In de tweede helft bleef een moedig Valencia en Villa dwong Palop tot een goede interventie.  Na tien minuten nam Luis Fabiano echter heel wat onzekerheid weg door een tweede keer te scoren.  Voor Valencia was dit de doodsteek en in de 70e minuut maakte Kanouté de klus helemaal af.  Met zijn negende van het seizoen zette hij de 3-0 eindstand op het bord.  Met de blessures van Villa en Edu was er zelfs nog meer slecht nieuws voor Valencia.  Sevilla blijft op die manier ongeslagen in eigen huis en wipt (voorlopig) opnieuw over Barcelona naar de top van het klassement.  Valencia moet zich dringend herpakken en kan dat volgende week tegen Real Madrid proberen.