Clubs uit Tanzania beboet voor hekserij

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Clubs uit Tanzania beboet voor hekserij
Foto: © SC

Voetbal in Afrika, het blijft toch een apart verhaal. Zo zijn in Tanzania landskampioen Yanga en hun aartsrivaal Simba veroordeeld tot het betalen van een boete omdat beide clubs door middel van heksenkrachten hun onderlinge confrontatie wilden beïnvloeden.

De tuchtcommissie van de Tanzaniaanse voetbalbond kwam maandag tot het besluit dat beide clubs gestraft moeten worden voor 'onsportief gedrag en het toepassen van hekserij'. De boete voor beide teams bedraagt 365 euro.

Voorafgaand aan de topwedstrijd die eind vorige maand werd gespeeld zouden aanhangers van beide clubs zich schuldig gemaakt hebben aan rituelen op het veld waarbij onbekende substanties onder de grasmat werden gelegd. De spelers maakten overigens ook geen gebruik van de spelerstoegang omdat deze behekst zouden zijn.

Het is niet de eerste keer dat Yanga en Simba beschuldigd worden van hekserij. Ook in 2003 werden al boetes uitgedeeld voor dergelijke rituelen. Het voetbal in Tanzania wordt vaak geteisterd door het wijdverspreide geloof in tovenarij. Zo is het ook bekend dat topclubs medicijnmannen inhuren om dergelijke rituelen voor te zijn. Noch Yanga, noch Simba willen ocmmentaar geven op de feiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties