Galliani zendt waarschuwing uit

Galliani zendt waarschuwing uit
Foto: © SC

Adriano Galliani heeft een waarschuwing uitgezonden naar de Italiaanse politiek. Die moet dringend de regels voor het voetbal aanpassen of over enkele jaren zullen de Italiaanse ploegen niet meer in staat zijn om mee te draaien aan de Europese top. De vice-voorzitter van AC Milan verwijst specifiek naar de situatie in Spanje.
 
Galliani: “We hebben gedaan met Kaka wat we moesten doen en dat is hem een nieuw vijf-jarig contract laten ondertekenen. We houden Kaka dicht bij ons, maar het Spaanse voetbal heeft een voordeel op de transfermarkt omdat zij betere contracten kunnen aanbieden, zij minder belastingen moeten betalen en zij soepelere regels hebben voor spelers van buiten de Europese Unie.”
 
“Al de spelers waarin wij geïnteresseerd zijn, kunnen we niet aantrekken omwille van hun paspoorten. Als het systeem niet veranderd wordt, dan zullen de ploegen uit de Serie A niet veel kans meer hebben om over enkele jaren de finale van de Champions League te spelen.”
 
“Als je optelt hoeveel grote namen Milan en Inter tien seizoenen geleden aantrokken en je vergelijkt dat met deze zomer, dan zul je een ongelooflijk verschil zien. De limieten op spelers buiten de Europese Unie hebben al belangrijke spelers doen vertrekken waaronder deze zomer met Andreï Shevchenko en Fabio Cannavaro twee winnaars van de Gouden Bal (Galliani gaat er van uit dat Cannavaro dit jaar de Gouden Bal wint, nvdr). Als er niet snel iets gedaan wordt dan gaat het calcio puur op basis van de infrastructuur een bleke toekomst tegemoet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties