Belangrijke afspraak voor Opwijk

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Belangrijke afspraak voor Opwijk
Foto: © SC

Opwijk kreeg in de afgelopen weken serieuze klappen te verwerken. Het ware Opwijk zal zijn gezicht moeten laten zien tegen Ukkel. Ook zal moeten blijken of Temse nog een halt kan toegeroepen worden. Schoten en Meldert willen verder omhoog klauteren.
 
Opwijk werkte een nagenoeg perfect seizoen af tot de ploeg op Eendracht Aalst botste. De nederlaag tegen Aalst zinderde blijkbaar nog na in de weken nadien. Tegen Temse en Schoten had Opwijk geen schijn van kans. Opwijk moet nu tonen uit welk hout het gesneden is. Ofwel is er nu een kentering gekomen in het seizoen van Opwijk ofwel volgt in de komende weken het antwoord van Opwijk. Misschien komt die reactie van Opwijk er al dit weekend. Ukkel is bij deze gewaarschuwd. Over het lijden van zware nederlagen kan Ukkel trouwens een aardig woordje meespreken. Ook voor Ukkel was Temse de boosdoener. Ukkel zal zich optrekken aan het thuisvoordeel om het Opwijk moeilijk te maken.

Er waren vorige week ook blije gezichten te zien en niet in het minst bij Verbroedering Meldert. Hekkensluiter Grimbergen werd aan de kant gezet waardoor Meldert een bemoedigende 7 op 9 boekte. Meldert wil graag onderaan weggeraken en dus moeten de resultaten uit de laatste weken doorgetrokken worden. Dit weekend wordt de verplaatsing naar Woluwe-Zaventem gemaakt. Dat team leeft met een 4 op 6 ook weer op. Woluwe-Zaventem kampte met een wekenlange dip, maar alles lijkt stilaan weer in orde te komen. Het belooft dus een interessant duel te worden tussen twee herlevende ploegen.

Eendracht Aalst zit perfect op titelkoers. Blijkbaar kan Aalst zichzelf een puntendeling met Schoten permitteren. De voorsprong op de tweede in de stand, Bornem, bedraagt nu immers vijf punten. Dilbeek weet dus waar het voor staat. Nochtans heeft Dilbeek met zijn vijfde plaats ook reden tot tevredenheid. Al geraakte Dilbeek vorige week niet voorbij Woluwe-Zaventem. Aalst zal zijn publiek wellicht nog eens een wervelende namiddag willen bezorgen.

Er zijn vier teams in vierde klasse B die dertien punten tellen. Schoten en Kampenhout zijn er daar twee van. Schoten zette na een zwak begin een opmerkelijke opmars in. Op het ongenaakbaar geachte Aalst werd er een punt behaald en Opwijk had tegen Schoten niet veel in de pap te brokken. Het komt er nu voor Schoten op aan om te blijven bevestigen zodat de stap naar de linkerkolom kan gezet worden. Kampenhout is nogal wisselvallig en maakte weer kennis met het verliezen. Kampenhout zou dat dus graag nu rechtzetten.

De verdediging van Eendracht Opstal zal wellicht wel weten welke tegenstander er dit weekend over de vloer komt. SV Temse scoorde elf keer in de jongste twee matchen. Voor Opstal is het na de trainerswissel nog een beetje zoeken. Voor de nieuwe coach van Opstal, Herman Glorieux, kan er geen beter geschenk bedacht worden dan een stuntzege. Temse moet opletten dat het nu niet hoogmoedig wordt, maar feit is wel dat de nieuwe nummer 3 uit de stand al behoorlijk indruk maakte.

Het kan al eens verkeren in voetbal en zeker in vierde klasse kan het snel keren. Rupel Boom is zich daarvan ook bewust. Op dit moment lijkt het weer de goede kant uit te gaan met Boom. Met twee nipte overwinningen werkte Boom zich naar de zesde plaats. SK Lebeke-Aalst snakt nog steeds naar een nieuwe zege. Indien die er niet snel komt, dreigt Lebeke-Aalst in de degradatiezone te belanden.

Voor rode lantaarn Grimbergen begint de situatie er nu al stilaan hopeloos uit te zien. De achterstand op de nummer 13 bedraagt immers al tien punten. Winst tegen Berchem zou voor Grimbergen een droom zijn die uitkomt. Berchem zou kwalitatief toch beter moeten zijn, al zijn de prestaties van Berchem met een 2 op 15 toch ook niet om over naar huis te schrijven. Berchem behaalde vorige week wel een verdiend punt tegen Bornem. Zowel voor Grimbergen als voor Berchem staat er zondag dus toch wel wat op het spel.

SV Bornem slikte in Berchem dus een late gelijkmaker en zag de kloof met Eendracht Aalst vergroot worden. Bornem zal er wel nog alles aan doen om aan te klampen en dan is winst tegen Olympia Wijgmaal misschien wel een must. Wijgmaal moet dringend zien weg te komen van die voorlaatste plaats. Daarvoor zijn er wel punten nodig.           
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties