Berchem klaart de klus in Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen maakte zich op voor de belangrijke wedstrijd tegen Berchem. De rode lantaarn geraakt steeds meer geïsoleerd en had dringend puntenwinst nodig. Berchem behaalde zelf amper 2 op 15 en wou met een zege het vertrouwen weer wat opkrikken.

In het begin was het voor beide ploegen nog een beetje zoeken naar het juiste ritme. De passes waren niet altijd even nauwkeurig. Berchem leverde een eerste poging op doel af. De vrije trap van Huysmans ging ruim naast. Een antwoord van Grimbergen kwam er via Pollefoort die naast schoot. Berchem zag Huysmans geblesseerd uitvallen. Hierdoor mocht Delcour vroeg aan zijn invalbeurt beginnen. De vrijstaande Huygelen leek de score te gaan openen, maar Baudet haalde de bal nog van de lijn. Een minuut later was het toch prijs. Een hoekschop kwam aan de tweede paal bij Van Cleemput die binnen trapte. Berchem sloeg toe en voor Grimbergen was het even slikken. Maar Grimbergen nam de draad al snel weer op en maakte even na het halfuur gelijk. Op hoekschop leverde Peeters een schot af en Ben Kouidar zette er zijn hoofd tegen: 1-1. In het laatste kwartier trok Berchem het laken naar zich toe. Een poging van Sanou ging over. Verfaillie zag zijn schot net voorlangs gaan. In de blessuretijd kwam Berchem toch op 1-2. Van Cleemput tikte een lage hoekschop binnen.

Grimbergen begon aan de tweede helft toch weer met goede moed. Een schot van Van Winckel ging echter ruim naast. Voor Berchem kreeg Sanou een mooie kans. Lievens redde met de voet. Het spel verliep gelijkopgaand. Maar Grimbergen toonde zich niet scherp genoeg in de zone van de waarheid en de beste kansen waren voor Berchem. Janssens werd door Lievens en Demeyer van een doelpunt gehouden. De doorgebroken Delalieux liet de bal te ver van de voet schieten. Toen scheidsrechter Hurkmans even de controle over de wedstrijd verloor, maaide Huygelen een thuisspeler neer. Het kwam tot een opstootje. De gemoederen werden bedaard en Huygelen ontsnapte aan een rode kaart. Grimbergen nog altijd op zoek naar de gelijkmaker. Kassindi liet de bal gaan en de plaatsbal van Van Winckel ging hoog over. Aan de andere kant moest Pollefoort een bal op de lijn wegwerken. Acht minuten voor tijd werd het pleit toch beslecht. Peeters verslikte zich en Verfaillie schoot laag in de rechterhoek binnen. In de voorlaatste minuut redde Lievens nog een plaatsbal van Janssens. Hiermee kon hij niet verhinderen dat Berchem de zege op zak stak.

Het was weer net niet voor Grimbergen dat al zijn twaalfde nederlaag leed. Bij Grimbergen worden de degradatiezorgen dan ook steeds groter. De volgende twee wedstrijden worden wellicht cruciaal. Berchem behaalde na een mindere periode een belangrijke zege. Berchem komt op gelijke hoogte van Dilbeek en kan weer naar boven kijken.

GRIMBERGEN: Lievens; Van Den Bogaert(67' Puttemans), Baudet, Peeters, Demeyer(76' Horasanli); Ben Kouidar, Van Winckel, Pollefoort, Hofman(46' Kassindi); Gaudaen, Bras

BERCHEM: Vleeschouwer; Snoeck, Huygelen, Walschaerts, Janssens; Van Oppens, Huysmans(18' Delcour), Van Cleemput, Delalieux; Verfaillie, Sanou(67' Sesay)

DOELPUNTEN: 18' Van Cleemput 0-1, 31' Ben Kouidar 1-1, 45'+2' Van Cleemput 1-2, 82' Verfaillie 1-3

GEEL: 8' Demeyer, 21' Van Winckel, 23' Janssens, 57' Bras, 68' Delalieux, 74' Huygelen, 90'+1' Snoeck