Analyse Hamburg staat op degradatieplaats

Philippe Crols
| 0 reacties
Hamburg staat op degradatieplaats
Foto: © SC

Wat er al enige weken zat aan te komen in de Bundesliga is na speeldag veertien nu ook een feit: Hamburger SV staat op een degradatieplaats. Het team van de geblesseerde Kompany verloor dit maal in eigen huis van landskampioen Bayern. Bovenaan bleef alles zoals het was, onderaan deed vooral Hannover een goede zaak. 

Vrijdag al zette Schalke 04 zijn titelconcurrenten onder druk. In de derby tegen Bochum maakte de thuisploeg het zichzelf lastiger dan nodig was. Het zou uiteindelijk 2-1 worden waardoor de Köningsblauen hun voorsprong op Stuttgart en Bremen eventjes uitbouwden tot vijf punten. Bochum staat inmiddels op een op twee na laatste plaats. 

De concurrenten van Schalke lieten echter geen steek vallen. Werder Bremen ondervond weinig problemen van revelatie Bielefeld. Klose maakte twee doelpunten. Bielefeld is nog altijd wel knap zesde. Bayern ging zoals reeds vermeld winnen in Hamburg. Een inspiratieloze landskampioen kwam op achterstand, maar de wederoptredende Deisler deed de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Meister kantelen. Door die overwinning heeft HSV enkel nog rode lantaarn Mainz achter zich. 

Dat Mainz verloor namelijk de degradatietopper in en tegen Hannover. Hashemian maakte het enige, maar o zo belangrijke doelpunt voor de thuisploeg. Hannover is nu gedeeld twaalfde met zestien punten. Dat zijn er vier meer dan de ploeg die de eerste degradatieplaats bezet, VFL Bochum. 

Bovenaan deed ook Hertha wat er verwacht werd: winnen van Aachen. Dat gebeurde echter niet zonder slag of stoot. Dankzij een matig optreden van de bezoekende doelman Nicht gaven de bezoekers nog een puntje uit handen. Het is nu al zeven wedstrijden op zoek naar een overwinning en ziet de degradatiezone stilaan dichter bij sluipen. Hertha blijft thuis ongeslagen en staat op amper vijf punten van de leider uit Gelsenkirchen. 

Zaterdag stonden er nog twee duels uit de middenmoot op het programma. Dortmund trok naar Frankfurt en Wolfsburg kreeg in eigen huis Nürnberg over de vloer. Alle teams staan dicht bij mekaar in de Bundesliga en afscheiding kwam er in geen van de twee partijen. Zowel in Frankfurt als in Wolfsburg stond er na negentig minuten 1-1 op het bord. 

Zondag dan kwam Stuttgart opnieuw op gelijke hoogte van de nummer twee, Werder Bremen. De thuisploeg maakte het zich tegen Gladbach onnodig moeilijk. Op de laatste twintig minuten na waren de bezoekers onmachtig, maar in de slotfase kwamen ze toch nog enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Die kwam er dus echter niet waardoor Gladbach nog maar een puntje meer heeft dan Bochum. 

Leverkusen wist op zondag ook nog eens aan te knopen met een overwinning. Thuis was het met 3-1 te sterk voor Cottbus. De thuisploeg wipt dankzij deze overwinning ook over de promovendus naar de tiende plaats. Cottbus is twaalfde met zestien punten en mag zich voorlopig nog altijd de beste nieuwkomer in de Bundesliga noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties