Berbatov wederom redder van Tottenham

Kevin Vanbuggenhout

In de Premier League ging zondag natuurlijk de meeste aandacht uit naar de clash tussen Manchester United en Chelsea. Er werden nog twee andere wedstrijden gespeeld. Newcastle nam het op tegen Portsmouth terwijl Tottenham Wigan partij gaf.

Tottenham heeft de ambitie om hoger te staan dan waar het nu staat, maar de wisselvalligheid speelde de ploeg toch parten. Wigan Athletic moest alleszins opzij gezet worden. Het zag er niet goed uit toen Camara de stand op 0-1 bracht. Maar eens te meer bracht Dimitar Berbatov redding. Berbatov deelde een assist uit aan Defoe die kort voor rust de gelijkmaker scoorde. Een minuut later zette Berbatov zelf Tottenham op voorsprong. Helemaal aan het einde was Berbatov ook aangever van het doelpunt van Aaron Lennon. Tottenham springt door deze zege over Wigan in de stand. Wigan heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Tottenham staat nu netjes in de middenmoot.

Newcastle United behoort nog altijd tot de staart van het klassement, de club kon dan ook zijn laatste negen matchen niet meer winnen. Maar zondag kon Newcastle nog eens vieren. Portsmouth kon zijn goede klassering deze keer niet omzetten in een goede prestatie. De bij de rust ingevallen Sibierski rondde het voorbereidende werk van Martins en N'Zogbia af. Dat doelpunt volstond meteen voor de zege. Newcastle staat nu op de 17de plaats, Portsmouth bevindt zich op de vierde plek.