Analyse Inter gelanceerd voor Scudetto

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter gelanceerd voor Scudetto
Foto: © SC

De absolute topper van de speeldag heeft Inter als titelkandidaat nummer 1 naar voren geschoven. De Nerazzurri klopten Palermo in misschien wel hun beste prestatie van het seizoen. Toch zullen de Milanezen zeker nog moeten afrekenen met AS Roma, dat onder leiding van een grandioze Totti indruk maakt en slechts op 4 punten volgt. De strijd om het vierde ticket voor de Champions League is helemaal open, niemand kan afstand nemen.

In Palermo - Inter werd duidelijk dat de bezoekers veel meer klaar waren om de titelstrijd aan te gaan. In tegenstelling tot zijn collega Mancini heeft Guidolin weinig mogelijkheden als enkele spelers geblesseerd uitvallen. De onbeschikbaarheid van Di Michele weegt zwaar door en het uitvallen van Amauri gisteren was ook een serieuze domper. Bij Inter komen spelers als Samuel en Crespo in het veld als er geblesseerden vallen: het verschil is duidelijk. Voorzitter Zamparini was niet gelukkig met enkele scheidsrechterlijke beslissingen maar gaf eerder al grootmoedig toe dat zijn Palermo niet klaar is voor de Scudetto. Een plaats bij de eerste vier mogen de Rosaneri echter niet mislopen.

Francesco Totti scoorde tegen Sampdoria een magistraal doelpunt: het toont aan dat 'Il Capitano' na een lange revalidatie eindelijk weer top is en Roma profiteert daar duidelijk van. Ondanks hun op het eerste gezicht verdedigend spelsysteem, scoren de Giallorossi aan de lopende band. Verdedigend staat er ook een blok en dan raak je natuurlijk al heel ver. Roma wordt wellicht de grootste uitdager van Inter voor de titelstrijd.

Stadsgenoot Lazio zit ook in een opwaartse spiraal. De Biancocelesti rukken na een nieuwe zege op en staan op een zucht van de vierde plaats. Zonder de puntenaftrek was die vierde plek trouwens al een feit. Net als vorig seizoen is Lazio één van de spectaculairste ploegen in de Serie A.

AC Milan won eindelijk nog eens. Tegen Messina hadden de Rossoneri niet veel overschot en oude vos Maldini moest de meubels redden. Kenmerkend voor de pech die Milan toch wel heeft, was de dertiende trap op het doelkader dit seizoen. AC staat 9 punten van de vierde plaats, en dus is dit seizoen nog niet verloren. Toch wordt verwacht dat tijdens de winterstop enkele ronkende namen richting roodzwart Milaan komen.

Onderaan wordt het warm voor Fiorentina. Door de winst van Chievo en Milan, en de vermoedelijke strafvermindering voor Reggina, komen de Viola plots redelijk geïsoleerd onderin te staan. Met zoveel kwaliteit mag de ploeg uit Firenze natuurlijk nooit zakken, maar in voetbal kan veel.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties