RKC zet z'n trainer op straat

RKC zet z'n trainer op straat
Foto: © SC

RKC Waalwijk heeft trainer Adrie Koster de deur gewezen. De slechte resultaten van de club in de voorbije weken liggen aan de oorzaak van het trainersontslag. Na de nederlaag tegen Willem II (3-1, nvdr) zakte RKC weg naar de allerlaatste plaats in de Nederlandse Eredivisie.

In het kielzog van Koster moet ook assistent-coach Ton Verkerk Waalwijk verlaten. RKC meldt op de clubwebsite dat het ontslag van beide coaches in een goede verstandhouding is gebeurd. Het bestuur verklaarde dat de beslissing om beiden te ontslaan genomen is na het bekijken van de resultaten van het hele jaar 2006 en niet alleen de uitslagen van de voorbije weken.

Koster werd trainer bij RKC in de zomer van 2005 waar hij de toen naar Feyenoord vertrokken Erwin Koeman opvolgde. In zijn eerste seizoen bij de geelblauwe formatie loodste hij de club naar een twaalfde plaats in de rangschikking. Hij oogste vooral lof met het avontuurlijke spel dat hij met zijn jonge garde op de mat legde.

De prestaties van RKC zijn dit seizoen heel wat minder. De ploeg kon pas één keer winnen en dat gebeurde ondertussen al meer dan twee maanden geleden tegen ADO Den Haag (1-0, nvdr). Daarnaast werd nog vijf keer gelijkgespeeld. Dit betekent dat RKC nog maar acht punten wist te behalen in de Eredivisie wat goed is voor de laatste plaats die het deelt met ADO.

Koster was bij RKC aan zijn zevende club toe als hoofdcoach. Eerder was hij nog aan de slag bij Willem II, Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior Rotterdam en VVV Venlo. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties