Analyse Woluwe-Zaventem steelt de show

Kevin Vanbuggenhout
Woluwe-Zaventem steelt de show

Het gaat weer heel wat beter met Woluwe-Zaventem. Na een 1 op 18 herpakte Woluwe-Zaventem zich toch weer en dat heeft Meldert geweten. Opwijk heeft eindelijk weer kunnen aanknopen met een overwinning. In Ukkel werd een achterstand goedgemaakt.

Woluwe-Zaventem toonde in de voorbije wedstrijden zeker al tekenen van geleidelijke verbetering. Dat was ook zo bij Meldert dat een 7 op 9 haalde. Beide teams stonden dit weekend in een belangrijke wedstrijd tegenover mekaar. Woluwe-Zaventem maakte brandhout van Verbroedering Meldert. De Meyer pikte twee van de zes doelpunten mee. Woluwe-Zaventem maakt ineens een sprong naar de negende plaats. Meldert, dat dit weekend compleet vernederd werd, staat derdelaatste en zal niet zomaar weggeraken achteraan.

Ukkel had na de 6-1 pandoering op Temse iets goed te maken. Dat gelde ook voor Opwijk, dat na drie opeenvolgende nederlagen wou aanknopen met de overwinning. Halverwege de eerste helft kwam Ukkel op voorsprong. Opwijk slaagde er echter in de achterstand om te buigen in een voorsprong en uiteindelijk ook in een overwinning. Na een goede periode moest Ukkel het dus nu stellen met een 0 op 6. Ukkel staat nu tiende. Het was belangrijk voor Opwijk om snel weer een overwinning binnen te rijven. Opwijk deed wat het moest doen en blijft in het zog van de top drie.

De wedstrijd tussen Eendracht Aalst en Dilbeek Sport was een mooie affiche. Deze twee ploegen uit de top vijf zouden toch voor vuurwerk kunnen zorgen, zo werd gedacht. Dilbeek hield redelijk lang stand tegen de autoritaire leider die ondermeer een strafschop miste. In het laatste kwartier werd dan toch het verschil gemaakt. Aalst blijft comfortabel aan de leiding staan terwijl Dilbeek het gezelschap krijgt van Berchem.

Eendracht Opstal wist al op voorhand dat het lastig werd om dit weekend punten te sprokkelen. SV Temse, de laatste weken enorm op dreef, kwam immers langs. Het zag er ook al snel slecht uit voor Opstal dat vroeg op achterstand kwam. Toen Opstal van op strafschop de gelijkmaker scoorde en Temse-doelman De Grave rood kreeg, leek puntenwinst  binnen handbereik voor Eendracht. Maar met een man minder wist Temse alsnog de winnende treffer te scoren. Opstal zakt steeds verder richting degradatiezone.

Aangezien Eendracht Aalst blijft winnen, moet SV Bornem dat ook doen om de competitie spannend te houden. Olympia Wijgmaal kon de punten in het teken van de degradatiestrijd ook goed gebruiken. Wijgmaal leek op weg naar een stunt, maar zag zijn kansen gehypothekeerd door de rode kaart voor Van der Bauwhede. In zes minuten tijd boog Nicky Melkert met twee doelpunten de situatie helemaal om. Tenslotte zag ook Lanvu nog rood. Bornem kroop door het oog van de naald, maar behaalde alweer een belangrijke zege. Wijgmaal komt terecht op de voorlaatste plaats en is dringend aan puntenwinst toe.

Rupel Boom lijkt eindelijk een eind te gaan opschuiven in het klassement. De aansluiting met de subtop leek er te komen, maar dan moest er wel nog gewonnen worden van SK Lebeke-Aalst. In de eerste minuut al kwam Lebeke-Aalst op voorsprong. Diep in de tweede helft kwam Boom op strafschop gelijk. In de slotminuten scoorde Boom dan toch nog de doelpunten die de drie punten in extremis thuis hielden. Alweer een tegenslag voor Lebeke-Aalst dat stilaan in de gevarenzone lijkt te belanden. Rupel Boom nestelt zich nu op de vijfde plaats.

Hekkensluiter Grimbergen ontving Berchem Sport. Grimbergen verloor al voor de elfde keer dit seizoen en de kansen op het behoud worden met de week kleiner. Van Cleemput telde Grimbergen uit met twee doelpunten op hoekschop. Berchem behaalde zelf maar twee puntjes in zijn vijf voorgaande wedstrijden en dus was deze zege erg belangrijk. Berchem vat nog steeds post in de subtop van vierde klasse.

Schoten begon niet goed aan de competitie, maar was de laatste weken duidelijk aan een opmars bezig. Bij Kampenhout is er vooral een gebrek aan continuïteit. Dat was ook dit weekend weer het geval. Een doelpunt halverwege de eerste helft volstond voor Schoten voor een simpele zege. Schoten komt nu in de eerste helft van het klassement terecht. Kampenhout leek op weg naar de subtop, maar de terugval van de laatste weken bracht de club terug naar de gevarenzone.