Oefenmatch voor toppers?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Oefenmatch voor toppers?
Foto: © SC

Op de veertiende speeldag van de Serie A lijkt de kans klein dat de voorwacht van het klassement schade zal oplopen: zowel Inter, Roma als Palermo hebben een op papier haalbare kaart. Zondag staat de mooiste affiche gepland: in Firenze nemen Fiorentina en Lazio het tegen elkaar op.

Alleen maar lachende gezichten bij Inter: na de overwinning in Palermo en de overtuigende bekerwinst tegen Messina, staat Inter er bijzonder goed voor. De ploeg groeit week na week en is nog volop actief op alle fronten. Bij een zege heeft Inter acht opeenvolgende competitieoverwinningen. Vorig seizoen hield Siena de Nerazzurri wel op een draw in Milaan. Mancini brengt wellicht de volledig herstelde Cambiasso (foto) terug in de ploeg, ten voordele van Solari. Burdisso, in de Coppa Italia goed voor drie doelpunten, verdwijnt wellicht uit de ploeg. Het toont de weelde van de Nerazzurri. Tegenstander Siena mist sleutelspeler Vergassola maar kan rekenen op Frick, dit seizoen verrassend sterk.

AS Roma kan zich geen misstap veroorloven in de thuiswedstrijd tegen Atalanta. Dankzij een superieure Totti veegden de Romeinen de jongste weken de vloer aan met de tegenstand. Het is minder goed nieuws voor Montella en Vucinic, die opnieuw met een plaats op de bank genoegen zullen moeten nemen. Atalanta kent een lichte terugval de laatste weken maar kan dit weekend weer rekenen op draaischijf Doni, vorig weekend geschorst.

Palermo moet op verplaatsing naar Parma. De thuisploeg, erg succesvol in Europa, heeft in de vaderlandse competitie de punten hard nodig. Het wordt meteen een (blij?) weerzien van het Stadio Tardini voor Bresciano en Simplicio (foto), die vorig seizoen nog uitblonken bij de Gialloblu. Amauri is aan een race tegen de tijd bezig om fit te geraken. Caracciolo neemt zijn plaats in, indien nodig. Voor Di Michele, die ook al de clash met Inter miste, komt de wedstrijd in Parma zeker te vroeg.

AC Milan timmert aan de weg naar boven in Cagliari. Het wordt opnieuw niet evident om drie punten te pakken tegen de Rossoblu, die teren op hun sterke thuisreputatie. Dida is nog een tijdje out, zodat de niet echt betrouwbare Kalac het doel bewaakt. Ancelotti speelt voorin met het idee Marco Borriello een basisstek te geven, in plaats van Inzaghi. Ook de thuisploeg heeft problemen in doel: Chimenti viel uit in de bekerwedstrijd tegen Empoli en is niet speelklaar. Fortin neemt zijn plaats in.

Lazio heeft de Champions Leagueplaatsen in zicht maar staat zondag voor een lastige trip naar Firenze. Thuisploeg Fiorentina wil onderaan zo vlug mogelijk weg. Mudingayi krijgt waarschijnlijk opnieuw een basisplaats bij de Biancocelesti, die opnieuw op hun kapitein Oddo kunnen rekenen. Hij komt terug uit schorsing. In afwachting van Toni, die zijn vorm van vorig seizoen maar niet terugvindt, hoopt Prandelli, en met hem alle Viola, dat Mutu blijft scoren.

De andere wedstrijden van de veertiende speeldag:

Ascoli - Catania
Livorno - Chievo
Messina - Sampdoria
Torino - Empoli
Udinese - Reggina



 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties