Mourinho: 'Shevchenko presteert niet goed'

Mourinho: 'Shevchenko presteert niet goed'
Foto: © SC

De recente uitlatingen van Chelsea-aanvaller Andriy Shevchenko in de Engelse pers als zou hij niet passen in de plannen van de coach en dat zijn koffers klaar staan als hij moet worden verhuurd, hebben José Mourinho ertoe gebracht zelf zijn versie van de feiten te doen. Mourinho vindt dat Shevchenko momenteel niet onaantastbaar is. 

In de Engelse krant The Guardian zegt Mourinho dat hij in zijn team negen spelers heeft die volgens hem 'onaantastbaar' zijn en dat Shevchenko daar momenteel niet bijhoort. "Momenteel stel ik de elf beste spelers op. Claude Makelele, Mickael Essien en Frank Lampard zijn door hun spel momenteel onaantastbaar. Datzelfde geldt voor Michael Ballack, John Terry, Ricardo Carvalho, Ashley Cole en Didier Drogba. Dat zijn mijn belangrijkste spelers en zij vormen het hart van mijn team. Vanzelfsprekend is ook Petr Cech zeker van een basisstek", aldus de Portugees.

"Shevchenko is echter niet onaantastbaar", gaat Mourinho verder. "Dat komt mede door zijn spel. Hij presteert momenteel niet goed en is vervangbaar door andere spitsen. Ik denk sowieso dat Sheva tijd nodig heeft om te wennen aan het Engelse voetbal. Hij krijgt van mij alle ruimte om zijn draai te vinden. Gelukkig vindt hij ook van zichzelf dat hij onder zijn niveau presteert. Anders hadden we wel een probleem gehad", besluit de Chelsea-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties