Bornem en Temse strijden om tweede plaats

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bornem en Temse strijden om tweede plaats
Foto: © SC

De veertiende speeldag in vierde klasse B heeft weer heel wat moois in petto. Temse en Bornem mogen onder elkaar uitmaken wie het meeste recht heeft op de tweede plaats. Daarnaast is er natuurlijk nog de clash tussen twee ex-eersteklassers. Eendracht Aalst en Berchem kijken elkaar in de ogen.

SV Temse is ontegensprekelijk de ploeg in vorm. Op de eerste speeldag werd er kansloos verloren tegen Eendracht Aalst en sindsdien is Temse ongeslagen gebleven. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen. Rupel Boom was het laatste slachtoffer. Temse is ondertussen gestegen naar de tweede plaats en verdedigt die tegen concurrent SV Bornem. Daar rust de druk vooral op de schouders van Nicky Melkert. Het loopt bij Bornem iets minder dan in het begin van het seizoen, maar toch is de club niet weg te slaan uit de kop van vierde klasse. Een zege bij Temse kan de trein misschien weer op gang trekken.

Een andere wedstrijd die veel aandacht trekt is die tussen Eendracht Aalst en Berchem. Aalst is sinds vorige week al zeker van de herfsttitel en nu is het zaak om ook de twee laatste opdrachten van dit jaar tot een goed einde te brengen. Berchem voetbalde zich in de laatste twee weken naar de vijfde plaats en zal zich zeker niet zomaar gewonnen geven. Het zal wellicht een wedstrijd zijn op het scherpst van de snee waarin Berchem zal moeten tonen tot wat het in staat is indien het Aalst punten wil afsnoepen.

Woluwe-Zaventem behoort tot het kransje ploegen die zich nipt boven de degradatiezone bevinden. 'Nipt' mag hierbij letterlijk genomen worden, want veel overschot heeft Woluwe-Zaventem niet. Het leek weer beter te gaan met Woluwe-Zaventem, maar Berchem was toch te sterk. In principe is er nog niets aan de hand voor Woluwe-Zaventem dat dit weekend de draad gewoon weer kan opnemen. Mits winst tegen Wijgmaal zien de zaken er allicht weer veel beter uit. Wijgmaal liet zich vorige week ringeloren door rode lantaarn Grimbergen. Wijgmaal faalde net op het moment dat het er op aan kwam punten te pakken. Daardoor is de wedstrijd bij Woluwe-Zaventem nu nog belangrijker voor Wijgmaal.

In het midden ligt het nog allemaal dicht bijeen. Schoten is nu in die zone te vinden en staat even ver van de vijfde plaats als van de dertiende plaats. Boodschap is dus te blijven winnen voor Schoten dat de laatste tijd wel goed bezig is. Zondag komt Verbroedering Meldert langs. Meldert staat al van in het begin onderaan en deed het de voorbije weken ook niet best. Ze mogen zich in Meldert dus stilaan ernstige zorgen beginnen te maken. Enkel puntenwinst kan Meldert er weer wat bovenop helpen.

Kampenhout is weer terug bij af. Na een reeksje van vier opeenvolgende overwinningen viel Kampenhout weer terug naar de lagere regionen. Het gelijkspel dat vorige week behaald werd in Opwijk is wel bemoedigend. In de wedstrijd tegen Dilbeek zouden nog eens de drie punten gehaald moeten worden. Dilbeek draait mee in de subtop van het klassement, maar heeft het de laatste weken toch moeilijker om te winnen. Een zege in Kampenhout zou toch nog eens een opsteker zijn.

Met zeven nederlagen na elkaar leek Grimbergen al op weg naar provinciale. De Grimbergenaren hielden echter de hoop levend door de zespuntenmatch tegen Wijgmaal winnend af te sluiten. Grimbergen zou voor de winterstop toch nog zeker één keer moeten winnen en daarvoor lijkt de thuismatch tegen SK Lebeke-Aalst ideaal. Tot voor kort haalde Lebeke-Aalst zeker niet zijn beste niveau. De thuisoverwinning tegen Bornem kwam als een verrassing, maar vooral als een opsteker. Misschien kan Lebeke-Aalst genoeg uit die partij meenemen om Grimbergen met de voeten op de grond te houden.

Opwijk is er nog niet helemaal bovenop. Na het fantastische parcours dat Opwijk in het begin van de competitie aflegde, kwam de club in een dipje terecht. De overwinning bij Ukkel leek het begin van de heropstanding, maar Kampenhout riep Opwijk toch terug een halt toe. De partij tegen Eendracht Opstal zou de eerste thuiszege sinds lang moeten betekenen. Opstal deed het de laatste weken niet bijster goed, maar boekte wel een belangrijke overwinning tegen Ukkel. Opwijk en Opstal zouden dit weekend dus graag opnieuw een stap vooruit zetten. 

De trein van Rupel Boom kwam maar traag op gang. Toen Boom hersteld was van zijn trage start, begon het aan een seizoen vol ups en downs. Boom bevestigde de laatste tijd steeds meer en werkte zich een weg naar de subtop. Vorige week was er dan de wedstrijd in Temse toen Boom met tien man tenonder ging. Boom zal nu moeten tonen over welke mentale weerbaarheid het beschikt. Winnen van Ukkel kan uiterst belangrijk zijn voor het vervolg van het seizoen. Ukkel ligt na twee nederlagen op rij ook gebrand op puntenwinst en dat zal ook nodig zijn om onderaan weg te geraken.       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties