Cruciaal duel onderin

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cruciaal duel onderin
Foto: © SC

Alle ploegen zullen in de laatste weken van 2006 beslist nog een tandje bijzetten om toch met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Met die gedachte in het achterhoofd spelen Maldegem en Willebroek-Meerhof een belangrijke wedstrijd tegen elkaar. Standaard Wetteren ontvangt FCN Sint-Niklaas. 

De resultaten van SK Maldegem waren in het begin ronduit ondermaats. Maldegem lijkt pas sinds een paar weken een beetje aan de beterhand te zijn. Na een 4 op 6 tegen RC Mechelen en Diegem kan Maldegen toch met vertrouwen toeleven naar de match tegen Willebroek-Meerhof. Maldegem moet overigens nog altijd die rode lantaarn kwijtspelen. Willebroek-Meerhof vindt waarschijnlijk dat het al lang genoeg in het bezit van de rode lantaarn is geweesd en dat het nog eens tijd is voor een zege. Door twee nederlagen op rij bevind Willebroek-Meerhof zich nog altijd in de kelder van het klassement. Voor beide ploegen is deze wedstrijd dus van groot belang. 

Standaard Wetteren heeft zijn toeschouwers in 2006 al enorm verwend. Vorig seizoen was er een enorm sterke terugronde en dit seizoen speelt Wetteren een even sterke heenronde. Daardoor staat Wetteren nu tweede op één punt van leider Doornik. Een overwinning tegen FCN Sint-Niklaas zou bijdragen tot het behouden van die feeling good-factor. Sint-Niklaas voerde nog niet zo lang geleden een trainerswissel door en meteen werd het hoger geklasseerde Torhout ingepakt. Sint-Niklaas bezorgde zichzelf zo een positieve stimulans die dit weekend misschien kan verder gezet worden, al blijft de partij in Wetteren sowieso een moeilijke opracht.

Vorige week speelde de laatste uit de stand tegen de eerste uit de stand en dit weekend scheelt het weer niet veel. SW Harelbeke vergezelt Maldegem eigenlijk op de laatste plaats en krijgt zondag het bezoek van Doornik, dat zijn leidersplaats heroverde. Nadat Harelbeke al weken geen punten meer pakte, pikte de ploeg vorige week verrassend een puntje mee bij titelkandidaat Geel. Daaraan kon Harelbeke zich dus optrekken. FC Doornik weet dus dat het zich niet mag laten verrassen. Doornik zal hoe dan ook voor winst gaan om in pole position te blijven voor de herfsttitel.

KV Turnhout is nog altijd de wisselvalligheid zelve, maar kon vorige week toch weer vieren. De overtuigende overwinning bij Willebroek-Meerhof laat het beste verhopen. Misschien kan Turnhout dit weekend toch eens bevestigen. Met Cappellen komt er wel een tegenstander van formaat over de vloer. Al is dat overdreven, want in de eerste fase van de competitie modderde Cappellen maar wat aan. De degradatiezone leek zelfs niet veraf. Sinds een paar weken geleden lijkt het toch weer beter te draaien bij Cappellen. Beide ploegen kijken dus uit naar hun volgende winstpartij.

RC Mechelen zit in allesbehalve een goede periode. Van de 0 op 12 die de laatste weken tot stand kwam zijn de Mechelaars vanzelfsprekend niet vrolijk geworden. Grote ambities mag RC Mechelen dit seizoen misschien niet hebben, er werd toch beter verwacht dan dat. Gelukkig pakken ploegen als Meerhout ook niet al te veel punten. RC Mechelen heeft een en ander goed te maken en is tuk op een overwinning. Diegem zal dat ook zijn, aangezien het vorige week twee pijnlijke punten verspeelde aan Maldegem. Diegem staat wel nog goed geposteerd in het klassement en zal zijn plaats in de top niet zomaar weggooien. 

SK Londerzeel kroonde zich tot nu toe tot koning van de gelijke spelen. Met gelijke spelen is het uiteraard moeilijk om vooruitgang te boeken. Londerzeel werkt zich nu door een moeilijke fase in de competitie en een overwinning zou deugd doen. De tegenstander van dit weekend luidt naar de naam Torhout. De pandoering tegen Sint-Niklaas buiten beschouwing gelaten, werkt Torhout tot nu toe een mooi seizoen af. Ook in het treffen tussen Londerzeel en Torhout zal men wellicht twee gretige ploegen aan het werk zien.

Verbroedering Meerhout is ook aan puntenwinst toe. Meerhout geraakt voorlopig niet weg uit de gevarenzone, al heeft de ploeg wel een bonus van vijf punten op Harelbeke en Maldegem. Echt veel ademruimte heeft Meerhout niet en dus is enkel winnen aan de orde. Geel leed in de afgelopen weken twee keer verrassend puntenverlies in eigen huis. Momenteel moeten de punten dus op verplaatsing gehaald worden. Om het bilan positief te houden is zondag dus enkel een overwinning genoeg.
 
Péruwelz is aan de vrije val bezig die Oudenaarde een tijdje geleden doormaakte. Beide ploegen kenden een terugval na een goede start. Oudenaarde heeft zich ondertussen al herpakt en behaalde een mooie 4 op 6. Indien Oudenaarde nog even kan doorduwen, kan het zijn knappe heenronde in stijl afsluiten. Péruwelz verloor al een paar keer met zware cijfers. Het lijkt nu dus tijd om te antwoorden.               
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties