Derde Limburgse derby van het seizoen

Derde Limburgse derby van het seizoen
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de veertiende speeldag op het programma. Met Hasselt - Tongeren staat de derde Limburgse derby van het seizoen op het menu. Ook het duel tussen de buren Couillet en Olympic Charleroi belooft een interessante wedstrijd te worden tussen twee ploegen die het goed doen. Voor de Karolingers is het een halve thuiswedstrijd, aangezien Couillet zijn thuiswedstrijden afwerkt in het stadion van Olympic.

In Limburg staat de 'klassieker' tussen KSK Hasselt en KSK Tongeren HM op het programma. Het verschil tussen beide ploegen in de rangschikking bedraagt op dit moment tien punten. Bovendien verloor Hasselt zes van zijn laatste zeven wedstrijden. Deze feiten maken de Tongenaren favoriet voor deze wedstrijd. Het blijft echter een derby, die de laatste jaren vaak op een gelijkspel eindigde. Hasselt ging in zijn eerste Limburgse derby van het seizoen zwaar onderuit tegen Bocholt, Tongeren won wel tegen datzelfde Bocholt.

Couillet krijgt Olympic Charleroi op bezoek. Couillet won thuis vier van zijn zeven thuiswedstrijden en is terug te vinden op een gedeelde vierde plaats. Waar Charleroi in zijn eigen stadion nog geen punt verloor, hebben de Karolingers het op verplaatsing minder makkelijk. Er kon op verplaatsing nog maar twee keer gewonnen worden, bovendien was die laatste uitzege op de zesde speeldag. Morgen is wellicht het ideale moment om opnieuw aan te knopen met een uitzege, aangezien de wedstrijd in het eigen stadion afgewerkt wordt. 

Ook het duel tussen Bocholt VV en FC Luik belooft veel goeds. Beide ploegen zitten in een goede periode. Bocholt staat op een knappe vierde plaats en haalde vorige week zwaar uit op het veld van WS Woluwe. Luik won eveneens tegen koploper Olympic Charleroi en haalde hierdoor een knappe zeven op negen tegen de top drie. Pittig detail is dat Bocholt zich vorig seizoen in de eindronde kon redden door tegen Luik te winnen. In een later stadium van de eindronde kon Luik echter alsnog promotie afdwingen naar derde.

De andere wedstrijden:

Seraing - CG Walhain

La Louvière - Francs Borains

Kelmis - WS Woluwe 

Visé - Sprimont CS 

UR Namur - CS Verviers

      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties