Gladbach en HSV stellen teleur

Philippe Crols

Een nieuwe speeldag, een nieuwe kans. Dat moet zo ongeveer het motto zijn bij Hamburg en Borussia Mönchengladbach. Beide teams zijn op dit moment zowat de twee slechtste teams in de Bundesliga. Op de zestiende speeldag ontgoochelden beide elftallen opnieuw. Rode lantaarn Mainz kwam een punt pakken in Gladbach terwijl HSV thuis opnieuw niet kon winnen.

Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz  1-1

Het zag er nochtans allemaal heel lang zeer goed uit voor de thuisploeg. Na zeventien minuten was de voorsprong daar, maar de hulp van een bezoekende speler was daarvoor wel nodig. Demirtas verwerkte de bal ongelukkig in eigen doel. Thijs speelde de hele wedstrijd en door de voorsprong bleef Sonck opnieuw negentig minuten op de bank. Hij zag hoe Mainz in de laatste minuut nog op gelijke hoogte kwam. Jovanovic kopte een voorzet van Rose in doel en bezorgde Mainz alsnog een punt. Iets wat niemand nog voor mogelijk hield.

Hamburg - Nürnberg  0-0

Tradities zijn er om in ere te houden. Dat gebeurde perfect in Hamburg. De thuisploeg won nog niet voor eigen volk dit seizoen en dat gebeurde ook tegen Nürnberg niet. HSV speelde al voor de negende maal dit seizoen gelijk. Nürnberg doet echter beter, want voor hen was het al de elfde maal dat een wedstrijd onbeslist eindigde. HSV won afgelopen week in de Champions League, maar veel vertrouwen had het daar blijkbaar niet aan overgehouden. De eerste helft was het aankijken niet waard. In de tweede helft kreeg Vittek voor de bezoekers en Schmidt voor de thuisploeg de beste kans. Het bleef echter 0-0.