Leverkusen en Stuttgart winnen

Philippe Crols

Bayer Leverkusen staat eindelijk opnieuw in de linkerkolom. Een zege thuis tegen Hertha BSC gaf hen daar recht op. Dat gebeurde reeds vrijdag. Zaterdag speelden Hannover en Bielefeld gelijk en won Stuttgart nipt van Bochum.

Stuttgart - Bochum  1-0

Stuttgart had in zijn partij weinig overschot tegen degradatiekandidaat Bochum. De thuisploeg was wel doorlopend de betere ploeg, maar moest tot in de slotfase wachten op het bevrijdende doelpunt. Drie minuten voor tijd kregen de bezoekers een hoekschop niet goed weg. Marco Streller profiteerde optimaal en schoot zijn team naar de drie punten.

Hannover - Bielefeld  1-1

Hannover en Bielefeld zijn twee teams die zeer tevreden mogen zijn. Hannover mag de degradatiezorgen even vergeten en Bielefeld doet het zo mogelijk nog beter. Hun onderling duel kreeg geen winnaar. Beide doelpunten vielen kort na elkaar. Na 67 minuten knalde Marcel Ndjeng de bezoekers op voorsprong, maar een minuut later was de stand opnieuw in evenwicht. Brdaric bezorgde de thuisploeg een punt.

Leverkusen - Hertha BSC  2-1

Vrijdag al deed Bayer Leverkusen een goede zaak door HBSC in eigen huis te kloppen. Het was een verdiende overwinning voor de thuisploeg dat een achterstand wist om te buigen. Marko Pantelic maakte er halverwege de eerste helft namelijk al 0-1 van. Na niet zo goed keeperswerk van Fiedler maakte Freier tien minuten later echter alweer gelijk. Tien minuten voor tijd bezorgde Babic zijn team de drie punten na een heerlijk genomen vrijschop. Hertha moest de laatste twee minuten nog verder zonder Chahed die tegen zijn tweede geel aankeek.