Pienaar (24) denkt al aan stoppen

Pienaar (24) denkt al aan stoppen
Foto: © SC

In een interview met de krant Metro heeft ex-Ajacied Steven Pienaar laten uitschijnen dat hij over een paar jaar al zou willen stoppen met voetballen. De Zuid-Afrikaan zit momenteel in een dip en bovendien begint hij steeds meer last te krijgen van heimwee.

In het interview praat Pienaar, momenteel speler bij Borussia Dortmund, openhartig over zijn professioneel en privé-leven. "Mijn neefje Desmond en mijn beste vriend 'Poppi' zijn in een zeer korte tijd na elkaar overleden. Ik heb het daarom ook moeilijk in Dortmund en ik heb niemand om er over te praten", aldus Pienaar.

Hij kwam ook nog even terug over zijn afscheid bij Ajax. Eerst wilde de club hem van de hand doen om hem vervolgens toch een nieuw contractvoorstel te geven. "Ik wilde eigenlijk helemaal niet weg bij Ajax. Ajax was en is mijn tweede thuis. Ondanks het feit dat ik nu in Dortmund zit, wil ik ooit terug in de Amsterdam ArenA voetballen", zegt de Zuid-Afrikaanse international.

Maar of dat wel zal gebeuren, is twijfelachtig. Hij liet namelijk ook uitschijnen dat hij er in 2008 wil mee ophouden ondanks het feit dat twee jaar later in Zuid-Afrika het WK voetbal wordt georganiseerd. "Iedereen leeft er ontzettend naartoe. Ik mis alleen mijn familie en ik overweeg dan ook om in 2008 te stoppen. Dan ben ik er 26, maar ik ben al sinds mijn twaalfde weg van bij mijn familie", besluit Pienaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties