Real Madrid klaagt Le Monde aan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Real Madrid klaagt Le Monde aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De medische staf van de Spaanse topper Real Madrid heeft beslist om de Franse krant Le Monde voor de rechter te slepen. Aanleiding hiervoor is de publicatie van afgelopen donderdag waarin werd beweerd dat de Spaanse 'dopingarts' Eufemiano Fuentes zou hebben samengewerkt met de 'Koninklijke'.

Fuentes is in Spanje het middelpunt van een onderzoek naar een grootscheeps dopingschandaal dat de naam Operación Puerto meekreeg en vooral al de wielerwereld in diskrediet bracht. Le Monde, doorgaans een erg betrouwbare krant, publiceerde een interview waarin de arts ook toegaf te hebben samengewerkt met de voetbalploegen FC Barcelona, Real Madrid, Betis Sevilla en FC Valencia.

Nog geen 24 uur na de publicatie ontkende Fuentes met klem deze uitspraken te hebben gedaan en hij wees er op dat de Franse krant nergens een bronvermelding had gebruikt. Vooral Alfonso del Corral, hoofd van de medische staf van Real Madrid, neemt de zaak ernstig. De man is al twaalf jaar verantwoordelijk voor de ziekenboeg van de hoofdstedelingen en hij voelt zich nu aangetast in zijn eer.

Del Corral geniet in Spanje juist bekendheid voor zijn strijd tegen doping en hij besloot dan ook vanwege de beschadiging aan zijn prestige, carrière en naam gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de Franse krant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties