Schalke beent Werder bij na winst in derby

Philippe Crols

Schalke 04 stond na de zege van Werder Bremen op zaterdag in Frankfurt onder druk. Er moest thuis namelijk gewonnen worden om Werder opnieuw bij te benen aan de kop van de rangschikking. Makkelijk was dat op papier niet, want streekgenoot Dortmund was de tegenstander van dienst zondag. De thuisploeg toonde zich echter beter en won verdiend met 3-1.

Toch waren het de bezoekers die de eerste tien minuten domineerden. Pogingen van Valdez en Tinga waren echter niet doeltreffend. Die laatste moest even later aan de overkant zijn doelman even bijspringen. Hij redde een poging van Kuranyi op de lijn. Op het kwartier nam de thuisploeg dan afstand. Pander schilderde een vrijschop doel, 1-0. Dortmund werd plots overklast door de buur uit Gelsenkirchen en dat resulteerde halverwege de eerste periode in de verdubbeling van de score. Kuranyi kreeg bij een hoekschop veel te veel ruimte en scoorde, 2-0. Voor rust was doelpuntenmaker Pander nog twee maal gevaarlijk. Geen van beide keren kwam daar echter een goal uit voort. Net voor rust dan toch nog eens Dortmund. Een vrijschop van Frei belandde bijna in doel, maar het bleef 2-0 aan de rust.

Net na rust werd de partij al snel in een beslissende plooi gelegd. Kuranyi stuurde Lövenkrands mooi weg en de Deen rondde mooi af, 3-0 en boeken dicht voor BVB. Daarna kwamen de bezoekers beter in het spel. Kringe knalde zo bijvoorbeeld zeer hard op de vuisten van doelman Neuer en ook Amoah was tot twee maal toe dicht bij de 3-1. Het doelpunt voor de bezoekers viel toch nog, maar het was wel te laat. Negen minuten voor tijd zagen de ruim 60.000 aanwezige toeschouwers hoe Frei de 3-1-eindstand vastlegde. Schalke is zo opnieuw leider, Dortmund blijft in de subtop hangen.