Van Buyten is Belgisch lichtpunt

Philippe Crols

Speeldag zestien in de Bundesliga en onze landgenoten hebben weer niet echt veel de aandacht naar zich toe weten te trekken. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en voor onze landgenoten is dat Daniël Van Buyten. De verdediger van Bayern was dit weekend matchwinnaar. Voor het overige was het dus opnieuw niet om over naar huis te schrijven.

Beginnen doen we dus met het goede nieuws. Daniël Van Buyten speelde voor Bayern de hele wedstrijd tegen Cottbus. De landskampioen won met 2-1. Het winnende doelpunt werd door onze landgenoot binnengekopt. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Dan gaan we naar Mönchengladbach. Veel positief nieuws valt daar echter niet te rapen. In de wedstrijd thuis tegen Mainz kreeg enkel Bernd Thijs speelgelegenheid. Hij speelde de hele wedstrijd, Wesley Sonck bleef andermaal negentig minuten op de bank en zag hoe zijn team in de slotminuut de gelijkmaker moest toestaan. Filip Daems is nog steeds geblesseerd.

Joris Van Hout kreeg bij Bochum zijn traditionele korte invalbeurt. Net als twee weken geleden tegen HBSC stond hij pas op het veld toen zijn team een goal incasseerde. Stuttgart scoorde drie minuten voor tijd, zes minuten na het optreden van Van Hout. Zijn team staat na deze nederlaag net niet op een degradatieplaats.

Peter van der Heyden kwam niet in actie bij Wolfsburg. Zijn team ging ten onder tegen Alemannia Aachen met 1-2, maar blijft wel in de middenmoot.

HSV, het team van de geblesseerde Vincent Kompany, won opnieuw niet voor eigen volk. Tegen Nürnberg werd er 0-0 gelijkgespeeld.