Analyse Spektakel in Londerzeel en Maldegem

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Spektakel in Londerzeel en Maldegem
Foto: © SC

Het is een bewogen weekend geworden in derde klasse A. Zelfs de wedstrijden zonder doelpunten hadden een apart verhaal. De belangrijke match tussen SK Maldegem en Willebroek-Meerhof kende geen winnaar, al was Willebroek-Meerhof wel de morele winnaar. Ook de wedstrijd tussen Londerzeel en Torhout kende een eigenaardig scenario.  Bovenaan het klassement namen Doornik en Wetteren verder afstand van de rest.

SK Londerzeel was al een tijdje op zoek naar een overwinning. Die zege zou de club misschien weer in de top tien kunnen krijgen. Torhout wilde de aansluiting met de top behouden. Het werd een intrigerende wedstrijd waarin Torhout de zege voor het grijpen had. Londerzeel kwam echter terug en maakte zijn achterstand in acht minuten tijd goed. Londerzeel ging erop en erover, maar op het einde sleepte Torhout toch nog een punt uit de brand. Het zoveelste gelijkspel voor Londerzeel was een feit.
 
Ook in Maldegem was het spektakel troef. SK Maldegem leek op weg naar een 7 op 9, want concurrent Willebroek-Meerhof lag knock out op de grond. In minder dan een uur speelde Maldegem zich naar een 3-0 voorsprong. Willebroek-Meerhof scoorde echter twee keer tegen in twee minuten tijd. Niet veel later kwam Willebroek-Meerhof zelfs nog langszij. Daar bleef het bij. Maldegem gaf een riante voorsprong prijs. Beide ploegen krijgen natuurlijk maar een punt, waardoor ze beiden in de degradatiezone blijven staan. Maldegem speelt de rode lantaarn wel door naar Harelbeke. 

Standaard Wetteren kreeg Sint-Niklaas over de vloer. Bij Sint-Niklaas leek de trainerswissel wel erg veel effect te krijgen, want dankzij een doelpunt van Schockaert waren de Waaslanders op weg naar een tweede zege op rij. Wetteren scoorde echter een late gelijkmaker en in blessuretijd werd op strafschop zelfs nog de winning-goal gescoord. Wetteren blijft het voortreffelijk doen en klampt aan aan de top. Sint-Niklaas bleef ontgoocheld met lege handen achter.

Verbroedering Meerhout zag zich graag in een veiligere zone en dus moesten er punten gepakt worden. Tegen Geel zou dat natuurlijk niet evident worden. Geel had zelf onnodig puntenverlies geleden en was vastberaden om de drie punten binnen te halen. Daar waren ook genoeg kansen voor, maar het wilde weer niet lukken. Doelman Bart Peeters was de held van Meerhout dat een onverhoopt punt pakte. Geel kan met een 1 op 12 toch niet helemaal tevreden zijn. De achterstand op leider Doornik bedraagt al tien punten. 

Dat houdt dus ook in dat FC Doornik zijn partij winnend kon afsluiten. Doornik kon inderdaad drie punten meenemen vanuit Harelbeke. De degradatiekandidaat kwam nochtans al vroeg op voorsprong. Gaandeweg kon Doornik de score ombuigen. Doornik begeeft dus niet en kan volgende week herfstkampioen worden. SW Harelbeke staat nu alleen laatste.

RC Mechelen is er zaterdagavond in geslaagd om een crisis af te wenden. Racing was niet goed bezig de laatste tijd, getuige daarvan de 0 op 12 in de laatste vier wedstrijden. Tegen Diegem liep het wel goed af. De Graaf zette RC Mechelen bij zijn debuut op weg naar de zege. Vergeylen werd door een domme actie van het veld gestuurd, maar Diegem kon ook met een man meer niets uit deze wedstrijd halen. RC Mechelen hield de drie punten thuis en springt over Meerhout in de stand. Diegem behaalde slechts een 1 op 6 en ziet Doornik en Wetteren weglopen. 

Péruwelz zat nu niet bepaald in zijn beste periode. Zware nederlagen met zes doelpunten verschil waren Péruwelz de laatste tijd niet vreemd. Maar afgelopen weekend kon Péruwelz toch nog eens winnen. Dat ging ten koste van SV Oudenaarde. Oudenaarde leek via een strafschopdoelpunt een gelijkspel te bemachtigen, maar werd al snel weer op achterstand. Oudenaarde kon niet meer terugkomen en bleef puntenloos achter. Voor Péruwelz, dat over Oudenaarde wipt in de stand, was dit uiteraard een ferme opsteker. 

De match tussen KV Turnhout en Cappellen werd toch beschouwd als een aantrekkelijke affiche. Voor beide ploegen is het de bedoeling om zo snel mogelijk de stap naar de linkerkolom te zetten. Dat lukte dit weekend voor geen van beiden, want ze hielden elkaar in bedwang. De beste mogelijkheid was voor Turnhout, maar Loyens miste de strafschop. Beide ploegen hielden elkaar dus in evenwicht. Daar zijn geen van beiden echt mee geholpen.       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties