Verslagen 10-12-2006 in 3de Prov A. O-VL

Hendrik De Vriesere

Hansbeke - SLV.Zelzate.

De thuisploeg begon gretig aan deze partij, want op nog geen vijf minuten stonden ze op voorsprong via Verstraete 1-0. Zelzate ging in het laatste kwart van de eerste helft , naar de gelijkmaker op zoek. Ze namen het speloverwicht van Hansbeke over. Met een doelpunt tot gevolg in de 35' gescoord door De Waele 1-1. Na rust waren het de bezoekers die voor druk zorgden, maar zonder veel bedreiging voor de thuis doelman. In de slotfase konden ze dan toch het verschil maken de jongens uit de kanaalzone. Tweemaal Danneels, " eerst in de 82' en net voor het eindsignaal met een penalty de winst behalen , eindstand 1-3.

Zeveren - Zaffelare.

In de eerste periode was het de thuisploeg die hun stempel drukte op de wedstrijd. Met hun overwicht werd het al snel 1-0 via Verzeele in de 7'. Na de pauze dan kwam Zeveren de bezoekers op eigen helft terug duwen maar zonder resultaat. In de slotfase was het terug Verzeele die het dappere Zaffelare de nek om deed, met zijn tweede treffer van de middag , eindstand 2-0.

Wippelgem - Bassevelde.

De bezoekers waren te sterk voor de thuisploeg, op het halfuur kwamen ze op voorsprong. Een doelpunt gescoord door Van Vooren 0-1 aan de rust. Na de warme koffie was het Bassevelde die de score verdubbelden na was Schatteman afwerker van dienst 0-2. In de 75' kon Van Daele een tegendoelpunt op het bord zetten 1-2, de aansluitingstreffer was van korte duur. Na amper vijf minuten maakte Rabaeys er 1-3 van. Bassevelde was de beste in de wedstrijd en verdiende de zege, einsdtand 1-3.

Knesselare - St.Kruis Winkel.

Voor Knesselare werd een verdienstelijke eerste helft afgerond met een doelpunt, gescoord door Cornelis net iets over het halfuur 1-0. In de volgende 45' was het St.Kruis Winkel die de neus aan het venster stak. Delannoit bracht de gelijkmaker in de 55' op het bord. Iets verder op in de wedstrijd waren er mooie kansen voor de bezoekers maar de paal stond in de weg. In een goede slotfase nam de thuisploeg het hef in handen, met Cornelis die tot tweemaal toe de bezoekende doelman op de korrel nam, maar die verweirden al deze ballen, eindstand 1-1.

Poesele - FC.Kleit.

Beide ploegen namen een helft voor hun rekening, veel heen en weer voetbal. Het was Kleit die in de 28' scoorde via hun attente spits Diet. Poesele had geen verhaal er tegen, moest wachten om eens in de gevaren zone  te komen van Kleit, dat gebeurde dan wel de druk was groot. Gouteyn kon in 67' toch de gelijkmaker uit de brand slepen met vreugde van tal opgekomen thuis supporters een puntendeling , eindstand 1-1

Lembeke - Belzele/Evergem.

De leider in deze reeks had de betere kansen in de eerste helft. Het waren de bezoekers die op voorsprong klommen nat voor rust. " Via Sergeant werd het 0-1". Na rust zou de thuisploeg orde op zaken willen stellen. Ze stuurde De Muynck in de frontlinie en die braccht de bordjes in evenwicht in de 50' (1-1). Belzele in het slotoffensief maar zonder resultaat. Dat werd toch een tegenval want in de 65' werd er een strafschop gefloten voor Lembeke, Djadi achter de bal en kon zou 2-1 van maken, de winst bleef in eigen huis 2-1 de eindstand.

St.Laureins - Vinkt.

Wie het niet verwacht had gebeurde een stunt van St.Laureins om Vinkt in het verlies te spelen. Een gelijk opgaande eerste helft, waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar geen doelpunten. In de tweede helft was St.Laureins op zoek naar de openingstreffer Vinkt bezweek en in de 65' maakte Leynen er 1-0 van. De bezoekers even van het veld geveegd, maar toch vechten voor de gelijkmaker. " Op de counter was de thuisploeg sterker want Rocky Van Hecke maakte de klus af, met twee goals in tien minuten ( 73' en 83' ) , Vinkt puntenloos , eindstand 3-0.

FC.Zelzate - Watervliet.

Doelpunten festival op FC.Zelzate die Watervliet  ontving. De thuisploeg was heer en meester, ze liepen al snel uit naar 2-0 dit via De Waele (35') en Denolf (42'), tevens de stan bij de rust. De bezoekers konden daarna milderen tot 2-1 in de 48' door Van Laere. De thuisploeg terug aan het roer met Longuevile ( 50') en Beauprez ( 60') die de score liet op lopen tot 4-1. Watervliet hield nog een tegenstoot, daar door konden ze nog een strafschop van versieren , die werd omgezet door Van Laere (4-2). De bezoekers gingen vel te keer en konden maar met negen man de wedstrijd uitspelen. Uitsluiting voor Stuart en Ryckaert ( tweemaal geel).FC.Zelzate Kon zou nog twee doelpunten maken, eerst op strafschop via Pacque ( 80'), en daarna in de 85' legde Beauprez netjes de bal in het lege doel, 6-2 de eindstand.