Leiva wil in januari zeker vertrekken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Leiva wil in januari zeker vertrekken
Foto: © SC

Straks in januari begint de zogenaamde wintermercato dus begint het bij een aantal spelers te kriebelen. Zo is er bij Anderlecht de Argentijn Christian Leiva. De middenvelder is na een half jaar de bank in Brussel beu.
 
"Het is uitgesloten dat ik bij Anderlecht blijf. Ik vertrek zeker in januari. Ik heb hier een half jaar mijn tijd verloren", aldus Leiva in de Waalse krant La Dernière Heure. "Dat betekent heel wat in de carrière van een speler. Ik ben geen negentien jaar meer. En ik heb al 206 wedstrijden in eerste gespeeld."
 
Anderlecht betaalde afgelopen zomer 800.000 euro voor Leiva, maar hij kreeg amper speelminuten. De Argentijn gaat er van uit dat zijn speelstijl trainer Franky Vercauteren niet bevalt en hij beseft dat hij de enige transfer is die niet speelt. "Ik wil weg zonder oorlog te voeren met de club. Een terugkeer naar Argentinië zie ik niet zitten want dat zou betekenen dat ik mislukt ben in Europa", aldus Leiva die wel uitkijkt naar een andere Belgische club. "Ik heb gevoeld dat ik dit niveau zeker aankan. Maar liever geen club uit de kelder van het klassement, maar al de rest is goed." [AN]

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties