RSD Edegem dreigt punten te verliezen

Luc Goderis
| 0 reacties
RSD Edegem dreigt punten te verliezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onlangs diende PB Morlanwelz klacht in tegen RSD Edegem omdat zij tijdens de onderlinge competitiewedstrijd Didier Bargibant, volgens hen, onrechtmatig opstelden.

Morlanwelz beriep zich op het reglement dat stelt dat een speler van +35 jaar, zonder het akkoord van zijn club, wel een definitieve transfer kan bekomen, maar dat hij niet mag spelen in de categorie van officiële wedstrijden van de eerste ploeg waaraan hij met een andere club heeft deelgenomen tijdens het lopende seizoen.

Het Sportcomité Futsal onderzocht de klacht en gaf Morlanwelz gelijk.  De uitspraak houdt in dat Edegem nu vier wedstrijden met forfaitcijfers verliest en zo vier punten moet inleveren.

RSD Edegem verliest nu de thuiswedstrijden tegen ONU Seraing (1-4), Morlanwelz (6-4) en Frameris (2-2) met 0-5 forfaitcijfers.  De verloren uitwedstrijd op Charleroi (4-0) wordt eveneens 5-0.

Edegem tekende donderdag wel beroep aan tegen de beslissing en baseert zich in het beroepsschrift op het feit dat ONU Seraing zonder licentie in eerste nationale actief is en bijgevolg doelman Didier Bargibant vrij is.

Tot de behandeling van het beroep blijven de resultaten voorlopig wel behouden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties