Analyse Status-quo aan de top in 1ste Prov O-VL

Gentil Dossche
| 0 reacties
Status-quo aan de top in 1ste Prov O-VL
Foto: © SC

Leider FC Eeklo trok naar Lovendegem met maar één doel: winnen. De thuisploeg dacht hetzelfde, wat resulteerde in een gesloten derby die geen winnaar verdiende. Een scoreloos gelijkspel was het resultaat. De achtervolgers konden hiervan echter niet profiteren zodat Eeklo als leider de winterstop intrekt. In dé topper van de 16de speeldag deelden ook Eendracht Appelterre en Olsa Brakel de punten. De co-leider en de runner-up speelden een attractieve en hoogstaande wedstrijd. Steve DeSaegher dikte zijn seizoenstotaal aan tot 13 treffers. Net zoals Eeklo totaliseert Appelterre 30 punten en Brakel telt 2 eenheden minder.
 
SK Terjoden-Welle kreeg de kans om dichterbij te sluipen maar speelde te nerveus na het doelpunt van Eine. Terjoden blijft wel 4de, nu op 5 punten van de leiders. Ook in de strijd om het 2de periodekampioenschap vergroot de achterstand op Lovendegem.
Door het verlies van Terjoden krijgen Kwik Eine, Rapide Lebbeke, SK Berlare en FC Vrasene aansluiting op de fusieploeg, eveneens op 5 punten van de leiders. Jurgen Spileers scoorde zijn 1ste van het seizoen met een fraaie vrije trap die Eine de 3 punten opleverde. Met zijn snelle rushes bracht Tim Vierbergen de sputterende Rapide-motor terug op gang. Bijna de ganse wedstrijd met 10 spelers had Ursel een dubbele voorsprong opgebouwd, maar 9 dolle minuten zorgden voor de ommekeer. Op een moeilijk bespeelbaar terrein kwam Berlare niet verder dan een puntendeling tegen SK Lebbeke na een weinig hoogstaande wedstrijd. Cliff Vermeir kon pas in de slotminuten een scheve situatie rechtzetten. Dit keer geen Kenny Raaymakers aan het kanon bij Vrasene dat over het best scorende team beschikt. Petegem kon wel even roet in het eten gooien maar eens in zijn ritme gekomen stond er geen maat op de Waaslanders.
SK Lebbeke had lange tijd uitzicht op de overwinning bij Berlare. Voorzitter Rudy Jansegers zag hoe zijn team uiteindelijk één punt meebracht naar het Konkelgoed. SK Lebbeke zakt naar de 9de plaats maar blijft op 6 punten van de leiders.
 
SKDJ Lovendegem verloor Terry De Grande al tijdens de opwarming. De derby tegen leider Eeklo bleef vastzitten met een brilscore tot gevolg. Door het verlies van Terjoden bouwt Lovendegem zijn voorsprong in het 2de periodekampioenschap uit tot 4 punten. Lovendegem legt nu beslag op de 10de plaats in de rangschikking op 10 punten.
Sparta Petegem had weinig in de pap te brokken bij Vrasene en zakt naar de 11de stek. Als gevolg van de gelijke spelen bovenaan wordt de achterstand beperkt tot 10 punten.
 
Met 2 treffers kon Kurt Van Torre zijn Sparta Ursel even laten vergeten dat Dieter Coens al na 6 minuten een rood karton onder de neus had gekregen. Eens de flankspelers van Rapide Lebbeke het veld over de volle breedte benutten, raakte Ursel volkomen het Noorden kwijt en werd koud afgemaakt. Als 12de tellen zij 11 punten achterstand op de leiders.
 
Bij Eendracht Aalter zag kersvers trainer Jannes Tant hoe Birger De Smet met 2 lobballen de bezoekers van Kemzeke uittelde. Aalter klimt naar de 13de plaats op 2 punten van Ursel.
In het begin van de tweede helft kon Kevin Perez voor Klauwaerts Kemzeke de aansluitingstreffer aantekenen op bezoek bij Aalter, maar meer zat er niet in. Kemzeke wordt 14de op 4 punten van Ursel.
 
FC Kerksken had het meeste balbezit bij Machelen en bouwde een dubbele voorsprong uit met 2 afstandsschoten. Met deze 3de seizoenszege geeft Kerksken de rode lantaarn door aan zijn gastheren. Eendracht Machelen kon geen verlengstuk breien aan het halve succes van vorige week. Slechts in de slotminuten kon de nieuwe hekkensluiter tegenprikken. Kerksken en Machelen staan 6 resp. 8 punten in het krijt ten opzichte van Ursel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties