Nederland voert strijd met hooligans

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Nederland voert strijd met hooligans
Foto: © SC

Het Nederlandse betaald voetbal gaat de strijd aanbinden met het hooliganisme. Begin februari start een proefproject bij Ajax, Feyenoord en Vitesse om met behulp van vingerafdrukken personen met een stadionverbod uit de tribunes te weren. 

De voetbalbond benadrukt echter dat niet alle supporters een vingerafdruk moeten geven. "De gewone bezoeker heeft geen last, hij of zij hoeft geen vingerafdruk af te geven. Het is een dadergerichte methode. Heeft iemand een stadionverbod dan zullen we een vingerafdruk nemen en die in een database opslaan. Zien we zo iemand bij het stadion dan kunnen we middels een vingerafdruk bekijken of hij wel of geen stadionverbod heeft en maatregelen nemen. We zullen binnenkort met de overheid in gesprek treden om te bekijken in welke mate zij een bijdrage kan leveren aan het verzamelen van de vingerafdrukken." 

Er wordt gekozen voor een controle via een vingerafdruk vermits dit het snelste werkt. Daarnaast is het goedkoper en betrouwbaarder dan gezichtsherkenning of de irisscan.

In de pilootstudie een succes wordt, dan wordt het systeem automatisch bij alle clubs ingevoerd. Dit zou het Nederlandse voetbal dan in totaal zo'n 4 miljoen euro kosten. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties