Twee toppers op eerste speeldag terugronde

J. S.
| 0 reacties
Twee toppers op eerste speeldag terugronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Derde Klasse B gaat dit weekend de terugronde van start. Er staan onmiddellijk een paar heel interessante wedstrijden op het programma. Zo gaat de tweede in de stand Namur op bezoek bij het nummer drie Sprimont en maakt Olympic Charleroi de moeilijke verplaatsing naar Visé.

UR Namur gaat dus op bezoek bij CS Sprimont. Beide ploegen kenden een moeizaam einde van de eerste ronde. Namur kwam niet verder dan twee opeenvolgende gelijke spelen en Sprimont moest het zelfs doen met een vijf op vijftien. Beide ploegen hebben de batterijen weer kunnen opladen in de winterstop en zullen scherp aan de aftrap verschijnen voor deze belangrijke wedstrijd. De winnaar gaat met een mentaal voordeel de tweede ronde in, de verliezer ziet zijn minder einde van de eerste ronde bevestigd.

Olympic Charleroi is de ploeg die optimaal profiteerde van het minder einde van Namur en Sprimont. De Karolingers kroonden zich op de laatste speeldag van de heenronde tot herfstkampioen. De leider staat onmiddellijk voor een zware opdracht, de ploeg gaat op bezoek bij Visé, dat één van de grootste ontgoochelingen was van de heenronde. De Luikenaars hadden grote ambities bij aanvang van het nieuwe seizoen, maar dit liet zich niet zien in de resultaten. Visé gaat met Michel Renquin de terugronde van start met een nieuwe trainer. De oud-international zal alsnog proberen om de Luikenaars minimum een eindrondeplaats te bezorgen.

De Limburgse clubs gaan met verschillende ambities de terugronde van start. KSK Hasselt begon sterk aan het seizoen, maar kon tussen de zesde en vijftiende speeldag slechts vier punten pakken. Het is duidelijk dat er veel zal moeten veranderen, anders dreigt er een lange degradatiestrijd voor de hoofdstedelingen. In de winterstop zag Hasselt met Rutten, Braem en Vandevenne drie spelers vertrekken. Het kocht met Sylla één speler in de plaats, de middenvelder is wel pas speelgerechtigd in februari. Tegenstander WS Woluwe maakte geen bijzondere indruk in de heenronde, maar was wel heel constant. Hierdoor staan de Vlaams-Brabanders op een mooie vierde plaats.

Bocholt VV gaat met een veel rustiger gemoed de terugronde van start. Met Kelmis krijgt het onmiddellijk een tegenstander waartegen de drie punten haalbaar zijn. De Walen gingen als rode lantaarn de winterstop in, bovendien haalt Bocholt vooral op verplaatsing sterke resultaten. 

KSK Tongeren HM ging met gemengde gevoelens de winterstop in. De Eburonen kwamen niet verder dan een drie op twaalf en hadden dit vooral aan zichzelf te danken. De Limburgers nemen op de eerste speeldag van de terugronde op tegen Francs Borains. De Walen zijn bezig aan een matig seizoen en staan in de lage middenmoot. 

De andere wedstrijden:

Couillet - CS Verviers

Seraing - FC Luik

La Louvière - CG Walhain

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties