Nice liet zich verrassen

Philippe Crols

Nice, de voorlaatste in de Franse eerste klasse, heeft zich in de zestiende finales van de Franse beker laten verrassen. Tweedeklasser Montpellier toonde zich de betere. Die ploeg bengelt in de Franse tweede klasse ook onderaan. Montpellier trok na het nemen van strafschoppen aan het langste eind.

Nice kon het dus op het veld van de tweedeklasser niet waarmaken. Na negentig minuten spelen stond het nog steeds 0-0. Nice stond na het einde van de reguliere speeltijd al wel met een man minder op het veld. Twintig minuten voor tijd werd Rool uitgesloten. Toch moesten er dus verlengingen aan te pas komen en daarin kwam de eersteklasser toch op voorsprong.

Echouafni scoorde na zes minuten in de eerste verlenging de 0-1. De vreugde was echter van korte duur. Een minuut later stond het namelijk alweer gelijk. Ait Fana was de gevierde man bij de thuisploeg. Dezelfde Ait Fana werd vijf minuten voor het einde wel uitgesloten. Geen nood, want in de strafschoppenserie won Montpellier met 4-2.