Brazilianen vechten en missen misschien OS

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Brazilianen vechten en missen misschien OS
Foto: © SC

Furieuze Braziliaanse spelers hebben na de de wedstrijd Chili – Brazilië op het Zuid-Amerikaans Kampioenschap -20 in Paraguay de scheidsrechter aangevallen. De Brazilianen waren het niet eens met de beslissingen van de Colombiaan Alberto Duarte. Die gaf in de slotfase twee strafschoppen voor Chili. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Duarte werd door een Braziliaanse speler op de grond geduwd nadat hij hem een rode kaart toonde omdat hij het niet eens was met zijn beslissingen. Zijn medespelers protesteerden heftig mee zodat 20 gewapende politieagenten de scheidsrechter moesten beschermen en naar de kleedkamers leiden. Braziliaanse officials probeerden de spelers te kalmeren.

Na twee wedstrijden staat Uruguay aan de leiding met zes punten. Argentinië en Chili tellen beiden vier punten. Brazilië moet zich tevreden stellen met slechts twee punten. Zes ploegen nemen deel aan het tornooi dat als kwalificatie telt voor het WK -20 volgend jaar in Canada en de Olympische Spelen. Alleen de twee eerste ploegen kwalificeren zich voor Peking. Door de tegenvallende uitslag mist Brazilië misschien deze belangrijke afspraak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties