Catania weer op CL-plaats

Maarten Vandenabeele

In een inhaalwedstrijd van de Serie A heeft Catania een uitstekende zaak gedaan in het klassement. De Sicilianen wonnen van het eveneens verrassende Empoli en wippen over de Toscaanse club naar de vierde plaats in het klassement.

Beide ploegen hielden elkaar een helft lang goed in evenwicht. Corona kwam voor de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt, maar raakte het doelhout. Ook een schot van Millesi had een beter lot verdiend.

Na de pauze klommen de Sicilianen al gauw op voorsprong: Caserta schoot flauw naar doel, maar zowel doelman Balli als verdediger Marzoratti konden het doelpunt niet voorkomen, 1-0. De bezoekers reageerden echter onmiddellijk: na een actie van Saudati kon Buscé binnenkoppen, 1-1. De beslissing viel in de 61e minuut: na een afgeweerd schot van Stovini, kon Mascara (foto) met een retro scoren, 2-1. Daarna maakte Corona er nog 3-1 van, maar dat doelpunt werd afgekeurd voor twijfelachtig buitenspel.