Inter met anderhalf been in finale

Maarten Vandenabeele

Inter is goed op weg zich opnieuw te plaatsen voor de finale van de Coppa Italia. De Nerazzurri maakten de return in eigen huis, volgende week donderdag, nagenoeg overbodig. Sampdoria was niet opgewassen tegen de kracht van de Milanezen.

Na 9 minuten was Samp al op achtervolgen aangewezen: een vrije trap van Figo werd nog beroerd door Burdisso en het stond 0-1. In de 24e minuut was Figo opnieuw de aangevere en dit keer was het Crespo die het orgelpunt plaatste: 0-2. Daarna probeerden de Blucerchiati terug in de wedstrijd te komen, maar scoren zat er niet in. Nog voor het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld: op een hoekschop legde Burdisso, alweer met het hoofd, de 0-3 binnen. Enkele minuten voor tijd kreeg onze landgenoot Maaroufi nog een invalbeurt.