Van Puyvelde terug in België

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Puyvelde terug in België
Foto: © SC

Chris Van Puyvelde, de eeuwige assistent-coach van de Noor Trond Sollied, is sinds gisteren terug in België. Samen met Sollied werd Van Puyvelde vlak voor Nieuwjaar ontslagen bij de Griekse topclub Olympiakos Pireaus. 

"Ik ben om 19u.45 geland in Zaventem. Met mijn gezin ben ik nog enkele weken in Athene gebleven. Zonder een echt doel, al ging mijn dochter er nog naar school. We hebben er nog wat van genoten en onze terugkeer naar België voorbereid", aldus de Oost-Vlaming tegen onze collega's van Sporza.be.

De contracten zijn nog niet afgehandeld, maar hun ontslag hebben beide trainers naar eigen zeggen al verteerd. "In het begin vraag je je af: hoe kan dat nu? Maar nu zeg ik dat we een prachtig avontuur beleefd hebben", aldus Van Puyvelde.

"Het is een periode geweest die ik iedereen kan aanraden", gaat Van Puyvelde verder. "Een nieuwe cultuur, een ander klimaat, nieuwe mensen. Het brengt je verder. Ik voel me nu 200 procent sterker. Ik doe niet meer mee aan de klaagcultuur. Wij maken ons in België druk als er een tegel verkeerd ligt. Onnodig", aldus Sollied's assistent die aangeeft dat hij in Griekenland zo een ander mens werd.

Wat brengt de toekomst voor Van Puyvelde? "Ik heb goed samengewerkt met Sollied, Cedomir Janevski en Herman Vermeulen (deze laatste werkt nog altijd voor Olympiakos, nvdr). Met Sollied en Janevski wil ik in de toekomst blijven samenwerken. Contacten met geïnteresseerde clubs zijn er nog niet. Mezelf ergens aanbieden, heeft ook weinig zin. Ik haal voor niks mijn neus op, maar veel hangt af van wat Sollied doet. Maar in eerste instantie wil ik in mijn vrije weekend het Belgische voetbal weer op de voet volgen en mijn computeranalyses wat bijwerken", besluit Van Puyvelde.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties