Montenegro is nu ook officieel UEFA-lid

Montenegro is nu ook officieel UEFA-lid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Montenegro is vandaag officieel benoemd tot 53ste lid van de UEFA. Het land werd geaccepteerd op het UEFA-congres in Düsseldorf waar eerder vandaag ook al de voorzittersverkiezingen werden gehouden en gewonnen door de Fransman Michel Platini. De aanvraag van de Britse kolonie Gibraltar werd zoals verwacht afgewezen. De UEFA had Gibraltar eerder al serieus tegen zijn zin toegelaten als 'voorlopig lid'.

Het 31ste Congres van de UEFA presenteerde ook het sterk vernieuwde bestuur bestaande uit zes leden. Mircea Sandu (Roemenië), Gilberto Parca Medail (Portugal), Grigoriy Surkis (Oekraïne), Joseph Mifsud (Malta), Senes Erzik (Turkije) en de Spanjaard Angel Maria Villar Llona maken er deel van uit.

Tenslotte werd de Duitser Franz Beckenbauer verkozen als de man die de UEFA in de toekomst zal vertegenwoordigen bij de wereldvoetbalbond FIFA. Er werd aangekondigd dat er een haalbaarheidsonderzoek komt naar de uitbreiding van het EK van de huidige zestien landen naar 24 landen. En er was ook nog goed nieuws voor Andorra en San Marino want beide landen mogen volgend seizoen voor het eerst een team afvaardigen in de eerste voorronde van de Champions League. Tot nu toe werden de kampioenen van deze ministaatjes verwezen naar de voorronde van de Uefabeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties