Club Brugge onderuit, Genk wint opnieuw

Dirk Pieters

Zaterdagavond stonden zeven wedstrijden van de negentiende speeldag op het programma. De wedstrijd tussen Moeskroen en AA Gent begon om 18u en eindigde op een 0-3 stand.

In de overige zes wedstrijden vielen er maar weinig doelpunten te zien. Racing Genk kende aanvankelijk veel problemen met Lierse, maar op het einde van de eerste helft sloeg het dan toch tweemaal toe. In de tweede helft maakt Haroun er nog 3-0 van.

Club Brugge, met Bosko Balaban in de ploeg, ging op eigen veld onderuit tegen Roeselare. Het was duidelijk te zien bij blauw-zwart dat de druk groot was, maar het vertrouwen heel klein. In de slotfase kreeg het nog op een knullige manier een tegengoal. Koen De Vleesschauwer zette de bal voor, maar die verdween over doelman Stijnen in doel.

Westerlo kon eindelijk nog eens rekenen op topschutter Ogunsoto. De goalgetter zorgde met twee doelpunten voor de verdiende overwinning tegen een zwak Beveren. Het worden zware tijden voor de ploeg van Walter Meeuws.

Brussels won verrassend met 2-0 van Zulte Waregem. De ploeg van Franky Dury speelde een slappe partij tegen een iets gretiger Brussels. Vooral na de rust namen de bezoekers afstand en won het uiteindelijk met 2-0.

Zowel Lokeren als Sint -ruiden wonnen hun thuiswedstrijd. Sint Truiden won met 1-0 dankzij een doelpunt van Peter Van Houdt. Lokeren kon voor het eerst sinds 5 november nog eens winnen. Tambwe werd met twee doelpunten matchwinnaar. Ziet het er dan toch naar uit dat Muslin de wondercoach van Lokeren gaat worden?

Genk – Lierse 3 – 0

Sint Truiden  - Bergen 1 – 0

Brussels – Zulte Waregem 2 – 0

Lokeren – Cercle Brugge 1 – 0

Westerlo – Beveren 2 – 0