Club Brugge denkt na over toekomst

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge denkt na over toekomst
Foto: © SC

Afgelopen weekend nam Club Brugge afscheid van sportleider Marc Degryse en trainer Emilio Ferrera. Met Cedomir Janevski is er ondertussen al een nieuwe trainer, maar een vervanger voor Degryse is er vooralsnog niet. 

Het is eigenlijk niet eens zeker dat er wel een nieuwe sportleider komt. Club overweegt namelijk om die functie af te schaffen en bijvoorbeeld een manager naar Engels model aan te stellen. De komst van een nieuwe sportleider is dan ook geen prioriteit. Toch circuleren er in de wandelgangen al twee namen.

De eerste is die van spelersmakelaar Paul Courant. Courant, die ooit nog als speler de blauw-zwarte kleuren verdedigde, zetelde enkele jaren geleden nog in het bestuur van paars-wit, maar stapte daar al gauw op na een fikse ruzie met Michel Verschueren

De tweede naam die de ronde doet, is die van Chris Van Puyvelde. Van Puyvelde was tot voor anderhalf jaar assistent-trainer bij Club Brugge, maar vertrok in de zomer van 2005 samen met Trond Sollied naar Olympiakos. Diezelfde Trond Sollied opperde trouwens destijds bij de aanstelling van Degryse al om Van Puyvelde als sportleider te nemen.

Vast staat wel dat de nieuwe technisch directeur niet evenveel verantwoordelijkheid krijgt als zijn voorganger. Het bestuur van Club Brugge besloot namelijk om bedrijfsleider Filips Dhondt te promoveren tot CEO, Chief Executive Officer. Waar Dhondt vroeger als bedrijfsleider op gelijke hoogte stond met de sportleider, wordt hij nu als CEO diens overste. Dondt neemt trouwens voorlopig ook de sportieve honeurs waar.

In de wandelgangen wordt ondertussen ook gefluisterd dat Cedomir Janevski, de nieuwe trainer, slechts een tussenoplossing is. Janevski kreeg slechts een contract tot op het einde van dit seizoen. Mogelijk wordt hij dus tijdens de zomervakantie door een andere oefenmeester. Georges Leekens bijvoorbeeld, want wordt door enkele bestuursleden naar voren geschoven als de ideale man om de functie van coach én sportleider te combineren naar Engels model. Leekens ligt echter nog onder contract bij AA Gent en lijkt daar nog een tijdje te blijven, al weet je met Leekens natuurlijk nooit.

Ook de naam van Jacky Mathijssen valt opnieuw. Mathijssen leidt momenteel de troepen van Charleroi, maar gaf al aan daar op het einde van het seizoen te vertrekken. Foeke Booy, huidig coach van FC Utrecht, diende dan weer zélf zijn CV in. Dat gaf hij zelf toe in Het Nieuwsblad. Booy speelde begin jaren '90 bij Club Brugge en zei eerder al ooit blauw-zwart te willen coachen.

Ten slotte valt ook de naam van Bert Van Marwijk, ex-Dortmund en Feyenoord, maar momenteel zonder club. Van Marwijk onderhandelt momenteel echter met Roda JC en vraagt bovendien een flink salaris.

Of blijft het dan toch gewoon Cedomir Janevski? Als de Belgische Macedoniër de komende vijf maanden goede resultaten haalt, is dat zeker niet uitgesloten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties