Ronaldo kostte Real 875.000 euro per goal

Harald Berings
| 0 reacties
Ronaldo kostte Real 875.000 euro per goal
Foto: © SC

De Braziliaan Ronaldo Da Lima werd bij zijn vorige werkgever wel zeer goed betaald. De Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo berekende hoeveel Real Madrid uiteindelijk uitgaf aan de aanvaller. Cijfers om van te duizelen, zoveel is zeker. 

In totaal zou de club uit de Spaanse hoofdstad maar liefst 91 miljoen euro hebben uitgegeven aan Ronaldo. 45 miljoen ging naar de transfersom die Real in 2002 aan Internazionale betaalde, 46 miljoen is het totale bedrag dat Ronaldo aan salarissen opstreek in de afgelopen 4,5 jaar.

Gecombineerd met zijn statistieken levert dat een aardig inzicht op voor welke bedragen Ronaldo zich in het zweet moest werken. Il Fenomeno droeg 182 keer het shirt van Real in officiële duels. Hij maakte 104 doelpunten. De kassa staat daardoor op 875.000 euro per goal en op 500.000 per wedstrijd.

De Spanjaarden verkochten Ronaldo voor dezelfde prijs waarmee PSV hem naar Europa haalde. De Eindhovenaren verpatsten hem later echter voor 15 miljoen aan Barcelona. De transfer naar Inter leverde Barça tenslotte ruim 26 miljoen op, waarop hij in 2002 dus voor het fabelachtige bedrag van 45 miljoen naar Madrid verkaste. Real is zo de enige club die geen profijt haalde uit R9.        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties